Италианският художник Алесандро Киарапа подреди оригинална изложба в Градска художествена галерия- Благоевград

08 Юли 2017 | 15:24
0 коментара
Общество

Градска художествена галерия стана домакин на италианско изкуство. Картини- рисунки на Алесандо Киарапа бяха подредени в залите на благоевградската галерия и бяха представени пред обществеността в Благоевград.

Специален гост на изложбата  бе  Н.Пр.  Антонио  Таркуинио,  Почетен Консул на Република Италия. Той благодари за вниманието и подкрепата при реализирането на изложбата на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директора на ГХГ Иван Милушев.

Творбите, представени в изложбата  са обединени под названието „Кожа“ и „Божествена комедия“. Творецът избира кожа, защото това е най-голямото сетиво на човека, няколкократно надвишаващо неговия ръст. Водеща идея за произведенията му са визуализация на социалните послания извлечени сензитивно и с автоанализ. Това са картини на естетическа емоция, психологически въздействащи с драматизма на разкритото тайнство на сюжета, с експресивната динамика на линиите,които понякога са оставени да трептят самотни в пространството.

   Изкуството на Алесандро съчетава най-характерните черти на италианския неореализъм – драматизъм с величието на хуманистичния идеал, изследването на реалността и субективното ú отражение в съзнанието на твореца. 

   Изложбата ще остане подредена до средата на месец юли в залите на Градска художествена галерия.

Добавете Вашия коментар

TOP