ИТАЛИАНСКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ СТАНАХА ПОЧЕТНИ ГОСТИ НА ОБЩИНА СИМИТЛИ

13 Септември 2017 | 11:32
0 коментара
Общество
Колоездачна обиколка на България от италианци ръководена от  Рафаеле Карери, направи първата си спирка в Симитли. Амбициозната цел на групата е да обиколи старите български столици Велико Търново, Преслав и Плиска, като прекоси българската земя с велосипеди. Велопоходът се провежда за втора поредна година и дава заявка да се превърне в традиция. Групата бе посрещната от заместник-кмета на община Симитли Евгения Георгиева, която ги поздрави за първата спирка, която са решили да направят в своето начинание, а именно град Симитли.
 
Тя разказа историята на общината ни, като за първи път връчи медали за почетни гости на община Симитли. 
 
Италианците от своя страна благодариха на гостоприемните домакини, които въпреки закъснението на групата имаха търпение да изчакат и да поздравят всички. Те подариха знамето на своя град в Италия и поканиха домакините да бъдат гости в техния град.
 
Италианците  проявяват интерес към историческите обекти в Община Симитли. През 2016 г. в престижното италианско списание „Studi sull’Oriente Cristiaбе публикувана статия за Тросковския манастир „Св. Архангел Михаил”, а на храмовия празник гост бе италианският антрополог Валерия Бонфанти. Тази среща може би даде началото на ново приятелство и сътрудничество с град Челе ди България.

Добавете Вашия коментар

TOP