Инвестиция за 2 млн. лв.! Завод за балони и батути отваря врати в село Баня!

29 Декември 2017 | 15:06
0 коментара
Бизнес

Завод за балони в разложкото село Баня отваря врати до месеци.

В началото на работа в него ще бъдат наети 30 работници. На по-късен етап ще заработят в завода общо 50 души. Всички те ще минат през специален курс на обучение, за да придобият необходимите умения за производство на топловъздушни балони. Приоритетно ще се наемат и местни хора.

Инвестицията е за около 2 млн. лв и в завода освен балони  ще се правят и батути, и надуваеми замъци.

Всичко това става възможно, след като Общинският съвет разреши изработване на подробен устройствен план ПУП – парцеларен план за трасе на „Външно електрозахранване НН”, за да се осигури необходимата техническа инфраструктура и електрозахранване на завод „Безвредно производство на въздушни балони” в местността Конещица в село Баня.

Решението бе взето като резултат от инвестиционното намерение за изграждане на „Кабелна линия НН” от Александр Викторович Таланов, управител на „Научно производствено предприятие „Русбал” ООД.

Преди време бизнесменът закупил 9,5 декара земя. Той идва в България преди около четири години, когато вниманието му е привлечено от първото издание на Балон фиеста „Римска баня", където се включва със свои топловъздушни балони.

Трасето за външно електрозахранване преминава през имоти, общинска собственост, за което има предварителното съгласие на местния парламент в Разлог за учредяване на ограничени вещни права и сервитути в размери, определени с парцеларния план на трасето.

Към момента е приключено строителството на завода за топловъздушни балони, остават само дребни довършителни работи. Напълно завършени и оборудвани са и трите етажа на сградата, която е с разгъната застроена площ от 800 квадратни метра.

Добавете Вашия коментар

TOP