Интензивен е трафикът към всички гранични пунктове с Гърция

02 Септември 2016 | 19:37
0 коментара
Общество
Интензивен е трафикът към всички гранични пунктове с Гърция

Сериозно натоварване и образуване на колони по основните пътни артерии в София и големите градове се оформиха още в следобедните часове, ден преди да започнат 4-дневните празници за 6 септември – Деня на Съединението.

Интензивен е трафикът към всички гранични пунктове с Гърция, както и по магистрала „Тракия”, съобщават от Пътната полиция. Навсякъде движението се контролира от полицейски екипи. Трафикът по основните пътни артерии като бул. "Цариградско шосе" е натоварен с автомобили, напускащи столицата.

Предпразнично жителите и гостите на столицата заминават на почивка или по родните си места. Централните жп и автобусна гара в София са изключително оживени този петък. Автобусите отпътуват към всички краища на страната през няколко минути, а най-много хора като че ли има по направленията към Черноморието. Още повече, че четирите почивни дни обещават подходящо време за плаж. БДЖ обяви, че за удобството на пътниците увеличава с допълнителни вагони съставите на някои влакове. Така до 7 септември ще има 10 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. Натоварени са граничните пунктовете на страната, предимно Кулата и Калотина.

Много нашенци са избрали и съседката Гърция, където да се поотпуснат на близките плажове на остров Тасос, Керамоти и ръкавите на Халкиди. Новата порция почивка обаче не започна добре именно за искащите да напуснат пределите на страната заради технически проблем в информационните системи на МВР. За часове по обяд работата на граничния контрол на ГКПП-тата и на пунктове в сградите на КАТ беше възпрепятствана.

Очаква се трафикът към София отново да бъде засилен на 6 септември като последен почивен ден. Само от столицата днес и утре се очаква да излязат между 100 и 200 хиляди коли. Общо за страната прогнозите са да тръгнат на път близо половин милион души - около 380 000 ще изберат да останат в страната, 140 000 – в чужбина. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP