Инспекторите от ОДБХ Благоевград предприемат мащабни проверки в търговската мрежа във връзка с предстоящите празници

08 Април 2015 | 14:22
0 коментара
Общество

Инспекторите от отдела „Контрол на храните” към Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград предприемат мащабни проверки в търговската мрежа във връзка с предстоящите празници, съобщават  от институцията.

До този момент се проверяват най-вече обекти от търговската мрежа и общественото хранене, складове за търговия на едро. В случай, че се констатират нарушения, инспекторите правят и предписания. В началото на месеца Областната дирекция по безопасност на храните, град Благоевград, започна засилени проверки във връзка с предстоящия официален празник – Великден. Най-важното нещо, на което трябва да обърне внимание българският потребител е срокът на годност на храните, посочват от дирекцията. На контрол подлежат предприятията за производство и търговия с храни, обектите за търговия на едро и дребно, заведенията за обществено хранене, както и пазарите и борсите намиращи се на територията на област Благоевград.

Всички храни, които българският потребител слага традиционно на трапезата, като агнешко месо, яйца, козунаци, боя за яйца, плодове и зеленчуци, безалкохолни напитки и сладкарски изделия ще се проверяват приоритетно. Освен за произхода на агнешкото месо и яйцата, ще се следи и за годността, хигиената и правилното съхранение на храните.

Добавете Вашия коментар

TOP