Инспекция по труда извършва масови проверки в Банско и Разлог

26 Януари 2018 | 06:28
3 коментара
Общество

Инспекция по труда извършва масови проверки в Банско и Разлог. Това каза за „Фокус“ Славянка Симитчийска,  директор на Дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград.

Ударни проверки са извършили трудовите инспектори през декември в Банско и Разлог. 12 души са хванати да работят без трудови договори  в Банско. Съставени са 13 акта за нарушения на трудовото законодателство, от които 9 за работа без трудов договор и 4 за наети лица без разрешение от Агенцията по заетостта. При 33 проверки са установени 181 нарушения. 50 чужденци са започнали работа в обекти на територията на Банско.  За тази цел работодателите са представили уведомления в Инспекцията по труда.

Продължават проверките и по санирането. 24 проверки са извършени, констатирани са 132 нарушения. Направени са 127 предписания. 5-има са хванати да работят без трудови договори на обектите.  

Най-много нарушения са при липсата на квалификация на работниците и неизползването на лични предпазни средства. 18 сигнали от граждани са постъпили за неизплатени трудови възнаграждения. Повечето от тях са в шивашката промишленост и транспорта.

Добавени коментари

Никой публикува:
10 Май 2018 | 17:55
Подаван сигнал при вас за трети път господа и тоя помяр не е глобен за нищо и продължава да държи работниците на сила и без пари...Ето ви даните на фирмата„Нико коп”БГ ЕООД ул.„Гоце Делчев 59 гр.Разлог чакам до една седмица вашата работа да бъде изпълнена към този човек в противен случай стигам до по гора дистанция
Никой публикува:
10 Май 2018 | 17:45
Съпруга ми не си е взел заплата от месеци наред вече какви и на кого правите проверки на когото си искате ще ви оставя телефона си да ми звънете да ви кажа на кой сте направили проверка и до ден днешен му сте накривили шапката
Никой публикува:
10 Май 2018 | 17:41
Нищо не правите господа има фирми в разлог които нв са изплатили на хората заплати от месеци

Добавете Вашия коментар

TOP