Инспекция по труда Благоевград констатира 352 нарушения, свързани с трудовите правоотношения

27 Януари 2018 | 15:44
0 коментара
Общество

352 нарушения, свързани с трудовите правоотношения сме констатирали през месец декември, каза Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград.

По думите й са установени 14 лица да полагат труд без сключен писмен трудов договор и регистриран в ТД на НАП.

„За отстраняване на констатираните нарушения са дадени 741 задължителни за изпълнение предписания. На 9 лица, които са намерени да полагат труд без трудов договор с постановления е обявено съществуването на трудово правоотношение“, каза Симитчийска. Тя подчерта, че във връзка с разрешителните режими, за времето от 01.12.2017 г. до 31.12.2017 г.,  Дирекция „Инспекция по труда“ със седалище Благоевград е издала 3 разрешения за работа на непълнолетни лица.

„Относно административнонаказателната дейност на Д ИТ със седалище Благоевград, през горепосочения период са съставени 19 бр. акта за установяване на административни нарушения. От тях 12 са за нарушения на нормите на Кодекса на труда – за работа без трудов договор. Съставените АУАН за допуснати нарушения на законодателството, свързано с осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, са 2 бр. и са съставени 5 акта за нарушения на ЗТМТМ“, каза още Симитчийска.

Добавете Вашия коментар

TOP