Инж. Румен Томов, кмет на община Благоевград: Призовавам Ви към отговорност - към семейството Ви, вашите близки и към себе си!

16 Март 2020 | 12:19
3 коментара
Общество

Човекът! Най-великото творение на Бог!

"...И сътвори Бог човека по свой образ, по Божи образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори"

/Битие 1:27/

За съжаление Творецът не е дал дарба на хората да предчувстват и предвиждат лошото, което ще се случи.

Светът сега е изправен пред изпитанието COVID-19. Вече живеем с този страх. Всички и отвсякъде предупреждават, заливат ни с информация за това как да се предпазим, безброй препоръки на експерти за спазване на дистанция и дисциплина в хигиенните навици, изолация.

Аз знам това, което и Вие като граждани на тази държава знаете! Спазвам всички инструкции и заповеди на Министерството и Националния оперативен щаб. Предприел съм всички действия, с които да избегна заразяването на благоевградчани. Сега призовавам и Вас! Бъдете разумни в действията си, за да бъдете здрави - вие, децата и родителите Ви!

Нека работим заедно и нека направим опит да преодолеем, да обуздаем този хаос, който ни заобикаля. Сега повече от всичко имаме нужда от ред и дисциплина в ежедневието ни! От тях зависи здравето ни!

Бъдете силни и имайте търпение. Знам, че мечтата на човек е да прекрои и преобърне заобикалящия го свят. Да промени всичко, до което се докосва! Да осмее или подцени дадена ситуация. Но сега сме изправени пред предизвикателство! Предизвикателство, с което не сме се сблъсквали преди! И нямаме решение, имаме заповеди и наставления, чрез които за опазим себе си и ближния.

Моля Ви не подценявайте заплахата, пред която се изправя човечеството! Обърнете поглед към Европа, към Китай!

България в момента се моли! Българският народ отправя молитви към Бог за децата си, повечето от които са в чужбина! Държавата действа спрямо ситуацията, ние също! Тепърва ще се вземат важни решения! За спасяването на човека!

Какво ни трябва? Трябва ни здраве, единомислие и вяра! Нека бъдем заедно днес, за да спасим и продължим историята на България утре! Знам, че сме способни да се погрижим за бъдещето си! Нашата ангажираност като общество и нация, може да стане ваксина, мощна превантивна мярка за своя собствен и чужд живот!

"Не можем да чакаме милост от природата, наша задача е да си я вземем от нея!" Заплахата няма цвят, мирис, форма, невидима е окото ни. Затова и трудно вярваме, докато не ни връхлети. Не подценявайте опасността! COVID-19 ни свари неподготвени. Намираме се в момент, в който човечеството е изправено пред невидима заплаха, която не дава обяснения, не се разкрива на момента, но взима жертви.

Призовавам Ви към отговорност - към семейството Ви, Вашите близки и към себе си!

Поднасям своята благодарност към всички лекари, които без възражения отидоха на бойното поле и всички други готови да тръгнат, за да спасяват човешки животи!

Уважаеми съграждани, те са героите на Новото време и Новата история!

Бъдете здрави, разумни и отговорни!


Господ е с нас!

Инж. Румен Томов
Кмет на община Благоевград

Добавени коментари

слушай публикува:
16 Март 2020 | 15:05
Кмете браво че беше Росен и Дончо да ти кажат какво да правиш
amin публикува:
16 Март 2020 | 13:02
amin dai boje
бог да ни пази публикува:
16 Март 2020 | 12:29
браво кмете бог да ни пази

Добавете Вашия коментар

TOP