Информационна среща по програма "Европа за гражданите" в Сандански

16 Октомври 2018 | 17:50
0 коментара
Общество

Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите“, Бюро „Творческа Европа“ България и община Сандански организират общо информационно събитие по програма „Европа за гражданите“ и програма „Творческа Европа“, което ще се проведе на 17 октомври 2018 год. в Заседателната зала на община Сандански от 09:30 ч. до 11:30 ч.

По време на информационната среща ще бъдат представени програмните приоритети, особености и график за кандидатстване на двете европейски програми. Специален фокус ще бъде поставен върху резултатите от инициативата „Европейска година на културното наследство 2018“, както и успешните български проектни предложения, финансирани от програма „Европа за гражданите“ за период 2014-2017 год.Специално място ще се отдели и на добрия опит и успешно реализирани проекти по програмата от Община Сандански.

Програма „Европа за гражданите“ е важен инструмент, чиято цел е 500-те милиона жители на Европейския съюз да получат по-активна роля в развитието на Съюза. Програмата популяризира основните европейски ценности, споделена история и насърчава чувството на ангажираност и  гражданско участие. Подкрепяйки големи европейски инициативи като „Европейския корпус за солидарност“ и „Европейската година на културното наследство“, през последните години програма „Европа за гражданите“ се превръща в отправна точка за създаването на чувство за принадлежност към ЕС.

Програма „Творческа Европа“ е водещата европейска програма, подкрепяща културните и творчески индустрии. Програмата подпомага проекти в областта на културата, киното, телевизията, музиката, литературата, изпълнителските изкуства, наследството. Сред основните й приоритети са транснационална мобилност на артисти, културни оператори и творби, професионализация на сектора, насърчаване на иновативното мислене, креативността и тестване на нови бизнес модели и развитие на публики.

Информационната среща ще бъде отворена за всички заинтересовани страни, а екипите на Национален център за контакт и Бюро „Творческа Европа“ ще бъдат на разположение за допълнителни срещи и лични консултации с организации, разработващи проектни предложения по двете програми.

Сандански, 17 октомври 2018 год.

09:30 – 11:30 часа

Заседателна зала на община Сандански /бул. „Свобода“ 14/

 

Добавете Вашия коментар

TOP