Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

05 Януари 2021 | 10:06
0 коментара
Криминално

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР– БЛАГОЕВГРАД

 

  1. Акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на РУ-Сандански.

В хода на извършена, около 23:00 часа на 04.01.2021 г. в с. Микрево, общ. Струмяни, проверка на необитаема постройка и намиращите се на място двама младежи, единият от които на 20 години от селото и 22 годишен от с. Крупник, от полицейските служители е намерена и иззета около 1 грам тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В ранните часове на 05.01.2021 г. в с. Илинденци е проверена къща, обитавана от 24-годишен от селото, като в едно от помещенията в къщата е открита найлонова чантичка, съдържаща около 182 грама зелена, тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. 24-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

  1. В момент на извършване на кражба, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е задържан 42-годишен благоевградчанин. Около 20:10 часа на 04.01.2021 г., същият е отнел туристически обувки, оставени пред входната врата на жилище в гр. Благоевград. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е бързо производство.

 

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

На 04.01.2021 г. около 18:03 часа е получен сигнал за пожар в къща в гр. Петрич. Погасен от екип на РСПБЗН-Петрич. При инцидента е засегнато домашно имущество и са опушени стени. Причина: небрежност при боравене с открит огън.

На 04.01.2021 г. около 22:15 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил „БМВ“, паркиран в района на ул. “Цанко Церковски“ в гр. Благоевград. Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Щети: унищожено е купето на автомобила. Счупен е стъклопакет и                                                                                                       е опушена фасадата на учебно заведение.  Причината за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на проливния дъжд, през изминалото денонощие на територията на областта екипите на РДПБЗН- Благоевград са реагирали на 8 сигнала за отводняване и 4 сигнала за отстраняване на паднали дървета.

Добавете Вашия коментар

TOP