Името на Любен Татарски лъсна в списъците, посещавали кабинета на Цветан Василев в КТБ

17 Май 2015 | 09:09
13 коментара
Общество
Името на Любен Татарски лъсна в списъците, посещавали кабинета на Цветан Василев в КТБ

Татарски е бил наш депутат и е ходил там, но вече не е депутат“, каза пред журналисти примиерът Бойко Борисов по повод получените от медиите списъци с посетители в кабинета на мажоритарния собственик на фалиралата "КТБ" Цветан Василев.

По думите на Борисов, той и важните хора в ГЕРБ, с които е говорил, нямат отношения с КТБ и не са ходили в банката.

„Нито веднъж някой не ме е питал мога ли да ходя там и аз да съм казал да. Щях да понеса отговорност, ако съм казал да, и щях да кажа, да, пратих го по тази тема“, коментира Борисов. Попитан откъде е знаел толкова рано, че в списъците няма хора на ГЕРБ, премиерът каза, че са му се обадили и са му казали, но не уточни кой.

Припомняме, че бившият депутат от ПП ГЕРБ и екскмет на община Разлог Любен Татарски бе назначен за началник-кабинет в Министерството на земеделието. Заповедта за назначението му бе подписана лично от земеделския министър Десислава Танева.

Под сурдинка се коментира, че както Татарски така и министър Танева са едни от най-приближените хора на Цветелина Бориславова, която отговаря лично пред премиера Борисов за Министерството на земеделието.

 Напомняме, че ЛюбенТатарски управлява като кмет Разлог в продължение на три мандата, след което се кандидатира за народен представител от партия ГЕРБ и бе избран за депутат. През годините името му бе замесвано в имотни скандали и бе обект на проверка от страна на негови политически опоненти по отношение на доходите му и имотите, които притежава.

Пръв срещу Любен Татарски се опълчи лидерът на "РЗС" Яне Янев!

Любен Петров Татарски е бил разработван от дирекция „Противодействие на корупцията” в ДАНС по линия на незаконно финансиране на политическите партии и злоупотреба с финансови средства в общините. Същият е бил заведен на оперативен отчет като обект на Дело за оперативна проверка /ДОП/ с псевдоним „Брокер” в рамките на Групово дело за оперативна проверка „Лабиринт” /продължение на публично известното дело „Лияни”/ с оглед налични данни за незаконно разпореждане със средства на община Разлог с цел незаконно финансиране на политическа партия „Движение за права и свободи” /ДПС/.

Касае се за злоупотреби от страна на Татарски с бюджетни средства, неупражнен контрол на обществени поръчки и незаконосъобразни заменки.

Заедно с Татарски обект на разработката в груповото оперативно дело „Лабиринт” са били следните лица: Дилян Славчев Пеевски, Бюрхан Илиязов Абазов, Искра Михайлова Копарова, Гюнай Хасан Сефер, Емил Кирилов Иванов, Митхат Мехмед Табаков, Касим Неджми Сали, Мюхетин Рамадан Караоглан. Съответно са били образувани прокурорски преписки в Софийска градска прокуратура /СГП/ във връзка с дела на оперативен отчет в ДАНС ППО „Артисти” и ГППО „Другари”.

След избирането на Татарски за депутат от ГЕРБ, делото на оперативен отчет срещу него в ДАНС е било прекратено. Татарски е свързан с небезизвестната фирма от обръча на Ахмед Доган „Балканстрой”. Същата е наричана в региона „царицата на заменките”. Община Разлог е изтеглила банков кредит от 10 млн. лева за инвестиция в строена от „Балканстрой” спортна зала. Банковият кредит е отпуснат от контролираната от Цветелина Бориславова Сибанк.

В нарушение на всякакви правила Татарски е апортирал полигона на автотранспортното училище в Разлог в капитала на голф-игрище, въпреки че е публична държавна собственост на МОН. Теренът е бил „оценен” по 13 стотинки на квадратен метър, а голф-игрището също се построи от фирмата  „Балканстрой”.

С цел да прикрие далаверата Татарски прави опит да промени статута на училището от държавно в общинско. Към настоящия момент голф-игрището е изградено и функционира като собственост на офшорната компания „Никода”.

Друг скандал свързан с неговото име бяха откритите сметки за милиони в офшорни зони, за които Яне Янев преди години обяви публично. Вероятно това е причината за срещите на Любен Татарски и служителите в КТБ.

 

 

Името на Любен Татарски лъсна в списъците, посещавали кабинета на Цветан Василев в КТБ

Добавени коментари

миле инженеринг публикува:
18 Май 2015 | 11:52
И аз от кафета станах строител,какъв е проблема?Като изпълнявам качествено и знам на кой да плащам.Нека да дйдат от НоваТВ да им покажа къде ми е офиса и базата на фирмата.
миле инженеринг публикува:
18 Май 2015 | 06:15
Любка виде ле ваня илиева дека не се капе каа те защити .ще па и обеща .иначе иска да смачкаме оне друджия фарфаров че ка го глесам
оне с коне публикува:
18 Май 2015 | 02:54
Любенеее види ти се крае и на тебе прекаляваш много. Па оне кради герчев се расипа от крадни и тое иван гейчев па гей викаа че е. Какви не управлявааа.. Горко ни разложенее
Капчин публикува:
17 Май 2015 | 21:53
АЛО РАЗЛОЖЕНЕ ГЛЕДАЙТЕ УТРЕ СУТРИНТА ЩЕ СЕ ПРАВИ В ПЕТРИЧ БЕ ТАКА СЕ ЗИМА ВЛАСТ С ТРЕПАНЕ
razlojenin публикува:
17 Май 2015 | 18:45
Айде сега и Гейчо да го подкараа, оти се прави на отворен.Да се направи пълна ревизия на общината още от времето на Татарския та чак до днес. Такова чудо никъде го нема. Цвъкане на проекти, крадене и баламосване.Изсекоа гората за едно бунище, ама ле има за лапане нищо не ги спира тия корумпирани гадове.
Мито публикува:
17 Май 2015 | 17:36
питайте циганита как ги прекара за имото дека им издаде разрешително и после па дай да бутаме татарски се е виждал с иван мирински от вотстрой фирмата на пеевски за обществените поръчки и нека каже колко пари пуснаха за стадиона за болницата за сметището за почистването еееееееееее не затвор а разстрел му е майката
ШМЕКЕР!!! публикува:
17 Май 2015 | 17:32
Ей, голем шмеке ре тоя Любен!Все се промушква между капките.И все излиза ни лук ял ни лук мерисал.Как така той е в тефтерчето на Филип Златанов, сега пък в списъка на Цветан Василев.Какво дири там?Ясно е какво- далавери, далавери и пак далавери.Ама не се наяде тоя въртиопашко!Крайноо време е да го видим зад решетките, а с Красето Герчев да си прават компания. Що народ разплакаха, щом клетви отнесоха, барем една дано ги стигне.Съсипаха ни земите в бане, натрапиха сметище точно на пътя ни за селата, ама възмездието вече тропа на вратата.
Смръднята публикува:
17 Май 2015 | 17:22
Нещо пак се разсмърде около дедо ви Любенчо.Не бил депутат от герб!Ама верно де, той не се знае дали е само гербаджия или смесица от бсп, сдс, партиотичен съюз, дпс и прочие?Важното е, че нашенецо от разлог, герберите го набутаха в министерството баш дека най-много далавери има.Ако имат чест партия Герб, Десислава Танева заедно с Татарското жигуло требва да си ходат.
Ппиперков публикува:
17 Май 2015 | 16:40
А дано, ама надали!Ако и този път татарския пръч си отърве кожата, това ще е най-големия срам и позор за партия герб.Той може да не е депутат, ама е мушнат в най-крадливото министерство на земеделието от правителството на герб.Олелеее, що партии смени тоа жигуло, и сега заедно с Герчев от неколко години си лапат мангизите, а народо лапа мухите.Десиславо, подавай си оставката и заедно с татарецо дим да ви нема.
алоооооооо 112 публикува:
17 Май 2015 | 15:20
нов скандал около депото за отпадаци тресе разлога пиринско пуснете статия за тези идиоти джуровия герчевия и татарския разбойник дето са направили деоговор за стотици иляди лева за депото в бане и са кат се бави сечи месец че печелаа пари за неустойка с некаква фирма места
гошо дуди фарфаров публикува:
17 Май 2015 | 14:31
Баче любе не се сепай ние па че си взимаме общински поръчки пак ще си краднем парички и на тоя педи герчев даваме ле сино му иска да има пари за котчи .а на простите чобане от разлог да дадем мн обещания
karaman публикува:
17 Май 2015 | 13:53
v razlog si ima feodal i tekov i prez tyrskoto robstvo ne imalo
Дара публикува:
17 Май 2015 | 11:29
ТАТАРСКИ Е ЗА ЗАТВОРЕ ОКРАДЕ СИЧКО ОСВЕН ТОВА ГЕРЧЕВИЯ Е ПОДЛОГА НА ЛУБЕН.

Добавете Вашия коментар

TOP