ИМЕНИТИЯТ ХУДОЖНИК Н. КАШЕВ ПОДРЕДИ ИЗЛОЖБА В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПРАЗНИКА НА СИМИТЛИ, НАВРЪХ РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН

08 Септември 2017 | 11:25
0 коментара
Общество

С откриване на изложба на художника Николай Кашев в Симитли поставиха началото на празненствата по повод празника на града. Културното събитие се проведе в изложбената зала на читалище „Св. Климент Охридски“ – Симитли. 25-та поредна самостоятелна изложба представи Кашев, навръх рождения си ден.

Специални гости на изложбата бяха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Владимир Христов, народният представител Стефан Апостолов, кметове на малките населени места от общината, общински съветници, бивши ученици на Николай Кашев, жители и гости на Симитли.

По време на откриването на изложбата Николай Кашев заяви, че за него изкуството винаги е заемало важна част от живота му. Той обяви, че от тази година е започнал да планира следващата изложба, която ще представи в Симитли по повод празника на града.

„Тук виждам много мои бивши ученици, които към настоящия момент са учители по изобразително изкуство, затова имам идеята следващата година да направим изложба: „Учителят и неговите ученици“, каза още Кашев. Той благодари на кмета Апостол Апостолов, че му е предоставил възможността да представи поредната си изложба именно на празника на Симитли.

Сред творбите, представени в изложбата, има разнообразни такива, които представят различни пейзажи от община Симитли, като една от последните картини на художника е озаглавена „Небето над Мечкул“ и представя големия пожар, който се разрази в селото в края на месец август.

Много нови техники за рисуване и  иновативно направени икони, които са запазена марка на Кашев, бяха подредени за празника на Симитли в изложбената зала на читалище „Св. Климент Охридски“.

 

Добавете Вашия коментар

TOP