Илко Стоянов посрещна президента Румен Радев в Благоевград

19 Май 2019 | 19:18
0 коментара
Общество

Държавният глава бе специален гост на тържествената церемония по дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет в България. 

След церемонията президента Радев бе забелязан в центъра на града с адвокат Илко Стоянов, който преди година напусна ОбС-Благоевград, разочарован от начина на работа на местния парламент и администрация. Стоянов бе придружен от съпругата си и прекара около час  в разговор с президента, съобщава Blagoevgrad news.

Свързахме се с Илко Стоянов, за да разберем повече за срещата и разговора му с държавния глава.

“ Президента е един много земен човек, с който можеш да разговаряш на всякакви теми. На този етап, не мисля, че е уместно да споделя темите на днешният ни разговор, ще кажа само, че беше съдържателен и много интересен.“, каза той.

На въпросът ни от кога датира познанството им, Стоянов заяви, че това е първата им среща, на която всъщност са се запознали.

Коментарът на премиера Бойко Борисов за консултациите при президента Румен Радев за избор на нов главен прокурор бил "изкуствена драма", коментира пред журналисти в Благоевград държавният глава.

"Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати в къщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности, а принципи. Не настоявам за имена, а за спазване на закона. Затова мисля, че тези консултации отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор", допълни Радев.

"Обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност", допълни той.

В Благоевград той бе гост на церемонията по дипломирането на 25-ия випуск в Американския университет. "Вярвам, че младите хора от десетки държави, които избраха за свое семейство Американския университет и приеха красивия Благоевград за свой втори дом, ще бъдат пример за своето и за следващите полокения", поздрави абсолвентите държавният глава, като част от приветствието си произнесе на английски език.

Дали законността и случващото се в страната и в частност в Благоевград са били част от темите, коментирани по време на срещата на Илко Стоянов и президента Радев, засега остава загадка!

TOP