Илияна Йотова: Във "Визия за България" са посочени тежки проблеми, които стоят пред нас

30 Октомври 2018 | 08:59
0 коментара
Политика

На работната среща с БСП вътрешнополитическата обстановка не бе дискутирана. Срещата беше изцяло върху „Визия за България“.

 

Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос на отминалата работна среща с БСП за представянето на „Визия за България“ обсъждани ли са странични въпроси, свързани с вътрешнополитическата обстановка в страната.

 

„Няколко пъти бе направено уточнението от страна на представителите на БСП, че документът не е предизборна платформа, а отворен документ, който трябва да бъде представен пред цялото общество, защо не и пред останалите политически сили“, посочи вицепрезидентът.

 

„В документа има доста трудни и наболели проблеми, които стоят пред всички нас“, коментира Илияна Йотова.

 

„На срещата бяха поставени редица от темите, които се съдържат в проекта. Имаше кратко представяне на основните теми на визията от председателя на БСП Корнелия Нинова. Тя наблегна върху социалните предложения, върху ролята на държавата и върху необходимостта от повече държавност и в икономиката“, обясни вицепрезидентът и допълни, че са дискутирани приоритетите в развитието на икономиката, връзката на финансовата и икономическата политика със социалната инфраструктура, както и „болната“ тема за здравеопазването.

 

„За мен бе интересно да чуя аргументите и мотивите за предложенията във „Визия за България“, каза още Илияна Йотова. 

Добавете Вашия коментар

TOP