Илияна Йотова: Има опасност страната ни да стане санитарен кордон на Шенгенска Европа

30 Септември 2016 | 08:16
0 коментара
Политика
Илияна Йотова: Има опасност страната ни да стане санитарен кордон на Шенгенска Европа

Има опасност страната ни да стане санитарен кордон на шенгенска Европа, заяви на среща в Добрич евродепутатът и кандидат за вицепрезидент от БСП Илияна  Йотова. Като зам.-председател на комисията по сигурност в европарламента заяви, че бежанската криза е сериозна опасност за България и добави, че ежедневно между 500 до 1000 души минават нашата граница и са започнали да остават у нас. По думите й,  голяма част от обещаните от Европа 160 млн. евро за страната ни са за строителство на бежански центрове. Според Йотова, „България има пропуснати ползи. Не са използвани добре възможностите, които имаме като страна“, подчерта тя. И допълни, че страната ни държи златната карта за тежките кризи, включително и емиграцията. По думите й, България не използва добре и не защитава своя интерес, а сега е важен момент, когато предстои промяна на Дъблинското решение.

Йотова се обяви категорично за отмяна на санкциите към Русия, като посочи, че само за 2015 г. от тях България е загубила половин млрд. долара основно от износ на селскостопанска продукция 

Йотова заяви, че се кандидатира, защото има опита и знанията. Това, че от ГЕРБ още не са обявила още кандидата си, тя определи като унижение за българските избиратели, „Плевнелиев е провал на ГЕРБ като президент, да не кажа опасен политик“, каза още тя. Пред присъстващите в залата тя коментира, че Плевнелиев не е оставил нито една следа. Илияна Йотова заяви още, че ще работи за справяне с бедността, която вече не е проблем само за хората от третата възраст, а и за децата ни.

Като срам и резил определи подмяната на кандидатурата на Бокова и заяви, че тя няма да се откаже. Йотова декларира, че я подкрепя и окуражава. "С ген. Радев не участваме на олимпийския принцип. Участваме за победата", завърши тя.

Присъстващите на срещата единодушно приеха и й връчиха Декларация в подкрепа на кандидатурата на Ирина Бокова.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP