Илхан Кючюк: Ние имаме късмета и щастието да бъдем обучавани лично от Ахмед Доган

21 Ноември 2020 | 16:59
0 коментара
Политика

Д-р Доган винаги е казвал, че най-ценното качество на един политик е знанието. Ние имаме късмета и щастието да бъдем обучавани лично от Ахмед Доган", с тези думи Илхан Кичюк завърши изказването си днес на първата онлайн конференция на младежката организация на ДПС, на която след осем години на поста той ще отстъпи лидерското място на единствения кандидат за негов наследник - 33-годишния му заместник Сезгин Мехмед. 

 

Заради пандемията от коронавирус и ограниченията за събиране на повече от 30 души на едно място младежката организация на партията провежда първата в историята си онлайн конференция. Тя е тест за цялата партия, тъй като на 12 декември по същия модел се очаква да бъде преизбран и партийният лидер Мустафа Карадайъ. 

 

Младежката конференция на ДПС започна малко след 11 часа, като в социалната мрежа "Фейсбук" стартира видео как близо двадесет млади партийци начело с председателя Илхан Кичюк стоят прави с маски в партийната централа на столичния булевард "Александър Стамболийски" и слушат първо българския, а после европейския химн. 

Водещите обявиха, че в конференцията на младежката организация на ДПС, която със своите над 23 000 членове е най-голямата партийна структура на младежи в Европа, участват 350 души. Като гости бяха съобщени лидерът Мустафа Карадайъ, депутатите от партийното ръководство Йордан Цонев, Хамид Хамид, Халил Летифов, Нигяр Джефер, кметът на Кърджали Хасан Азис и гости от чужбина. 

 

„Въпреки глобалната затвореност, ние оставаме отворени към света, защото съпричастността и отговорността са нашето ДНК. Да обърнем внимание на бъдещето днес, преди всичко означава да се вгледаме във възможностите, които ни предоставя тази нова ситуация в света.”, каза по време на встъпителните си думи, досегашният председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк.


VIII-та Национална Конференция на Младежко ДПС се проведе под наслов "Младежко ДПС - Бъдещето Днес!", изцяло онлайн с участието на 357 делегати. Това е първата партийна конференция в България, която се провежда напълно дигитално, с цел спазване на социалната дистаниция и препоръките, дадени от СЗО във връзка с пандемията от COVID-19.


В началото на конференцията, евродепутатът и досегашен председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, представи доклад, разглеждайки подробно работата на организацията за изминалия мандат.

 

Сред основните теми, които Кючюк засегна в отчета си бяха глобалните предизвикателства, пред които е поставен светът заради пандемията; отговорността, която младите хора трябва да поемат за съграждането на съвременното българско общество; личната кауза на всеки член на Младежко ДПС за правата и свободите на гражданите; активното участие на младежите в политиките на ЕС, както и позиционирането на младите хора на ДПС в дебата за конференцията за бъдещето на Европа.

 

„Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори. За първи път в историята ни, член на Младежко ДПС е президент на Европейските млади либерали. И за първи път по едно и също време имаме и вицепрезидент на Световните млади либерали.”, заяви евродепутатът.


Кючюк изказа искрените си благодарности на почетния председател д-р Ахмед Доган, на председателя г-н Мустафа Карадайъ, на ръководствата на ДПС и Младежко ДПС за непрестанната работа и предоставените възможности за развитие.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP