Илхан Кючюк: България успя да постигне политически резултати заради успешната интеграция

05 Април 2018 | 04:59
0 коментара
Политика

България успя да постигне значителни политически резултати заради успешната интеграция на всички малцинства. В голяма степен това продиктува голямо развитие на страната ни и в НАТО и в Европейския съюз. Всички Западни Балкани могат да обединят сили и да действат заедно, каза в предаването „Денят на живо”,  председателят на Европейските либерали Илхан Кючюк.

"Иска ми се да вярвам, че ще се случат бързи реформи за бърза интеграция. Ако Европа иска Западните балкани да бъдат част от нея, трябва да имат своите категорични отговори и действия. По време на председателството темата беше една идея напред. Необходима е една пътна карта, заедно с необходимите критерии. Юнкер коригира позицията, че Балканите са готови, след като 2014 година каза обратното. Това трябва да се отбележи", категоричен беше той.

"Нашето разбиране е, че региона трябва да бъде предвижван заедно. Имаме обща енергийна свързаност или поне искаме да имаме такава. Ако има достатъчно ясни сигнали, че можем да се придвижваме заедно, политическите лидери ще се захванат с реформи" ,каза още Илхан Кючук.

БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP