Икономистът Каролев: Ако няма промяна за 6 месеца, напускам

19 Ноември 2014 | 09:26
0 коментара
Политика

"Ако в рамките на 6 месеца не виждам резултат, ще напусна", заяви икономистът Владимир Каролев пред "Здравей, България" на Нова ТВ. Каролев избра да съветва най-оспорвания министър - Божидар Лукарски. В публичното пространство имаше доста спорове относно това дали той е подходящ за поста министър на икономиката.

Каролев каза, че ще дари заплатата си, която ще взима на този пост.

"Има два начина за правене на политики. Аз използвам единия, а именно да говориш публично за политика и да имаш трибуна. Другият начин е да участваш в парламента, което можех да направя, защото ми беше предложено още на 30 години. Тогава предпочетох да уча. Сега имам възможност да предлагам политики на министър и неговите заместници и да се опитам те да станат реалност”, обясни избора си икономистът.

"В Реформаторския блок продължава да има скрита лидерска война. За съжаление тя идва предимно от страна на ДСБ. Именно те казаха, че Лукарски не става за министър. Това е, защото не се знае дали той няма да се кандидатира за председател на РБ”, смята Каролев. По думите му той има много професионален опит зад гърба си и затова го подкрепя.

"За да си министър, трябва да притежаваш три неща – да си отворен за съвети, да целиш дългосрочни политики и да не си повярваш. От срещите ми с Лукарски съм оптимист, че има шанс той да бъде един успешен министър", заяви Каролев.

Добавете Вашия коментар

TOP