Икономическа полиция налази пункт за прегледи на автомобили в Струмско, разследват участието на служител на ДАИ

03 Февруари 2017 | 09:29
1 коментара
Общество

Икономическа полиция започна проверка на пунктове за регистрация на автомобили, сред които и пункт в благоевградския квартал "Струмско", съобщава Струма ком.

 В началото на тази седмица ченгетата изискали цялата документация и започнаха спешна проверка по аферата с използването на фалшиви удостоверения, издавани уж от община Благоевград за платени данъци на камиони и таксиметрови автомобили.

Така се ощетявал сериозно общинския бюджет, научи struma.com. Както вече информирахме фалшивите документи, удостоверяващи, че кандидатът е платил данъците си, служели за бърза регистрация на камиони и таксиметрови автомобили. До момента по този начин има извършени над 1000 регистрации в областния център Сигнали, че във въпросния пункт в "Струмско", се правят такива удостоверения и бързи регистрации заливат редакционните ни телефони, както и полицията.

Пунктът бил "протежиран" от служител на ДАИ, който използвайки службата си, принуждавал таксиджиите и шофьорите на камиони да минават пред този пункт, така за останалите в бранша няма никаква работа, а пред въпросния пункт има опашки от автомобили. Опашките пред този пункт видяхме и ние, но останалото ще проверява икономическа полиция. Докато не излязат резултатите от проверката ще мълчим около името на служителя на ДАИ и пункта.

При регистрацията се показвал фалшивия документ, изработван на компютър и подпечатван с печат на общината, който не се проверява, а аферата лъсна на по-късен етап в министерството на финансите. Тя бе разкрита след като е направена справка в министерството на финансите и данъчните служби и се оказва, че при всички тези в над 1000 случая вече се дължат сериозни данъци на община Благоевград.

Според запознати, аферата не е само в Благоевград, в Благоевград обаче много бързо измамата бе засечена и това наложи спешните проверки не само от полицията, но и от финансовото министерство.

Добавени коментари

Бойко публикува:
06 Февруари 2017 | 00:37
Красимир Иванов

Добавете Вашия коментар

TOP