И заместник министърът на енергетиката Красимир Първанов с апартамент на сметка

25 Март 2019 | 13:21
1 коментара
Общество

Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов се оказа поредният новодомец от властта, уредил се с евтин апартамент от компанията "Артекс".  

През есента на 2018 г. той си купува жилише от 150 кв. м заедно с два гаража с обща площ на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лева. Това прави точно по 616 евро на кв. м.

Първанов се сдобива с имота на 28 септември 2018 г., сочи справка на bTV в Службата по вписванията.

Апартаментът в луксозния блок се намира в кв. „Изток” на ул. „Тинтява”, или на няколко пресечки от сградите, където с недвижими имоти се сдобиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Красимир Първанов беше директор на НЕК до април 2011 г., когато ръководството на Българския енергиен холдинг го отстрани от длъжност заради "грубо нарушаване на йерархичните правила".

Седмица по-рано Първанов беше подписал анекс към споразумението за строителство на АЕЦ Белене без знанието на тогавашния енергиен министър Трайчо Трайков. Документът задължаваше страната да подпише окончателен договор за изграждането на Белене до три месеца. След спирането на проекта Русия осъди България за 600 млн. евро, които бяха изплатени от кабинета „Борисов 2“.

Въпреки това през май 2017 г. Първанов беше назначен за заместник на Теменужка Петкова от квотата на "Обединени патриоти". Преди назначаването му на поста четирите големи бизнес- и работодателски организации в България излязоха с остра декларация, в която призоваха премиера Бойко Борисов да не връща Първанов в държавното управление.

По-късно срещу него имаше сигнали за конфликт на интереси заради енергийни проекти, в които той участва заедно със сина му Петър Първанов.

Проверка на bTV и „Антикорупционния фонд” откри още един ВИП собственик в същата сграда, където си е купил жилище Първанов. Става дума за ексшефа на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.

Добавени коментари

Това е то... публикува:
25 Март 2019 | 15:15
Това е то "държавата" България. На богатите властници-евтинко! На бедни и пенсионери - с "нормални" цени!

Добавете Вашия коментар

TOP