И УНСС затваря врати заради Covid-19

20 Октомври 2020 | 14:49
0 коментара
Общество

Изцяло към онлайн обучение ще премине  Университетът за национално и световно стопанство за периода от 21 октомври до 27 октомври. Това става ясно от заповед на ректора проф. д-р Димитър Димитров. Причината е усложнената епидемична обстановка заради Covid-19.

Няма данни за случаи на заразени.

УНСС откри учебната година в средата на септември, като въведе смесена система на обучение – онлайн и присъствено.

Студентите от първи и втори курс във всички специалности, както и студентите от специалността "право" във всички курсове се обучаваха смесено. Студентите с четни номера се обучаваха присъствено в четните седмици, а с нечетни номера – в нечетните. През седмиците, в които не бяха в залите, студентите провеждаха занятия в електронна среда – през системата Microsoft Teams, която УНСС ползва още от началото на пандемията.

Лекциите за студентите от трети и четвърти курс се провеждаха дистанционно. Изключение правеха някои специалности, при които половината от семестъра трябваше да се проведе присъствено – Макроикономика, Застраховане, Социология, Медии и журналистика, Международни отношения, Европеистика, Политология и др.

С новата заповед на ректора проф. Димитър Димитров от 20 октомври се прекратяват всички присъствени занятия и масови мероприятия в университета – публични лекции, конференции и т. н. Забранява се влизането на външни лица в сградата на учебното заведение.

Преди ден бе съобщено, че и Медицинският университет в Плевен преминава изцяло на онлайн обучение, тъй като бяха установени 17 положителни проби за коронавирус на студенти.

Добавете Вашия коментар

TOP