И лидерът на БЗНС в Благоевград В. Кавазов с коронавирус

29 Октомври 2020 | 15:55
0 коментара
Общество

И общинският лидер на БЗНС в Благоевград Венцислав Кавазов, който на последните местни избори успя да вкара в ОбС двама съветници, се зарази с коронавирус.

„Не знам къде го хванах, но вече съм по-добре – обясни той пред „Струма“. – Най-важният фактор е температурата. Ако имате температура, вероятността да сте позитивен е голяма. Започва се с 37.2 и се покачва до 39-40 градуса. Аз го минах този период. Лежа вкъщи и се лекувам с какво ли не, пия обаче и антибиотик. Благоевградчани сме много недисциплинирани и докато има хора, които вярват на Мангъров, броят на заразените ще расте лавинообразно“, категоричен е Кавазов.

Той сам призна в пост във Фейсбук, че е един от заразените, и предизвика вълна от съвети и наблюдения върху коварното заболяване.

Според Lara Zlatareva не е задължително температурата да се покачи. „При повечето от моите близки никога не прескочи 37,4 градуса. При всички обаче ДЕН ЧЕТВЪРТИ – изчезна (не намаля, а изчезна) обонянието. При някои и вкуса, но при всички обонянието! Всички се лекуваха вкъщи – витамини, имуностимулатори и антибиотик“.

„Не искам да давам невярна информация, но мисля, че го изкарах, преди да се заговори за него март месец, разказа и Rumiana Ivanova. Не отидох на доктор, беше тежко, но не непоносимо. Кашлица и силни мускулни болки предимно. Оттогава вода с лимон, много вода, чесън вечер, кисело мляко, аспирин за болките. И много ходене. Мои близки, вече знаещи, че са заразени, го изкараха леко и на крак. 52-годишни. Започна с болно гърло и при двамата. Мисля, че не бива да се страхуваме. Вече чета много публикации за обреченост. Това е пресилено“.

Според друга потребителка на социалните мрежи, подписала се Dudinka Moss: „Не, не е задължително да имаш температура или хрема, нито пък отпадналост. При мен рязко и внезапно изчезнаха обоняние и вкус – останаха рецепторите само за солено, сладко, кисело, горчиво. Та на обед имах обоняние, вечерта вече нямах. Чувството е на лека настинка – както когато излезеш след баня във ветровит ден. Много специфично според мен е усещането в носа: метално и парливо, сякаш имаш зрънца черен пипер. И не изчезва, докато вирусът не се повлияе. Аз лично пих „Аугментин”, но най-често срещу Ковид изписват антибиотици от групата на макролидите: „Левокса” и „Азатрил”, с цел протекция от бактериална инфекция. Появи ми се на третия ден тежест зад гръдната кост, затруднено дишане, но в лека форма, незнайно дали защото вече бях започнала с антибиотика, както и лека суха кашлица, такава една непродуктивна, дето всъщност не можеш да я изкашляш“.

За кашлица потвърди и българката Diliana Kovacheva, която живее в Гърция: „При мен беше суха дразнеща кашлица, умора и болка в гърдите. Два дена се държах… почна и температурата и отидох на лекар… Направиха ми тест… и положителен… Казаха ми го по телефона на другия ден. Казаха много течности… На работа работех с маска, но явно и така се заразяваме, макар и с по-малко количество вирус. Внимавайте, пазете се!“.в.Струма

TOP