Хванаха дрога за 1,5 милиона лева

07 Април 2016 | 22:23
0 коментара
Общество
Хванаха дрога за 1,5 милиона лева

При реализирани операции на аерогара София са задържани 28 кг наркотично вещество кхат, а на ГКПП – Лесово в лек автомобил “Мерцедес“ –близо 5 килограма хероин

 

 

При съвместна операция на служители на МВР и Агенция „Митници“ на аерогара София е предотвратена контрабанда на 28 кг наркотично вещество кхат. По метода на анализ на риска е извършена проверка на две пощенски пратки. Установено е съдържанието им - по 14 кг от дрогата, която се извлича от екзотични растения и има психотропно действие. Задържан е получателят - 21-годишен мъж от Пловдив. В хода на разследването е установено, че наркотикът бил предназначен за разпространение в страната ни, пристигнал е от Етиопия. Според експерти неговата стойност е над 1 млн.лева. Това наркотично вещество е забранено за страните-членки на ЕС. По случая е образувано досъдебно производство. На задържания е повдигнато обвинение  и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Работата по установяване на престъпната схема продължава.

22 - годишен мъж е задържан на ГКПП – Лесово. На влизане в страната ни от Турция на граничния пункт бил спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“. При извършената задълбочена проверка, в тайник в долната част на колата, са открити 10 пакета с по около 0,500 кг наркотично вещество. След направен полеви наркотест, станало ясно, се касае за хероин с тегло 4 730 г, на стойност около половин милион лева. Образувано е досъдебно производство, мъжът е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение. Предстои искане за постоянното му задържане. Работата по случая продължава.

Добавете Вашия коментар

TOP