Христо Стоичков посочи фаворита си и пожела световна титла на...

13 Юни 2018 | 21:41
0 коментара
Спорт

Българската легенда на световния футбол Христо Стоичков посочи фаворита си за световното първенство в Русия, което стартира утре и ще продължи до 15 юли. Камата пожела световна титла на Лионел Меси и Аржентина. Според него няма аутсайдери на турнира, а сред вероятните изненади назова националния тим на Перу.

"Аржентина ще е световен шампион. Смятам, че това, което преживяха като квалификации, трудният момент от тях вече е минало. Мисля, че Лионел меси знае за какво става въпрос, отборът също. Узрял е моментът, в който трябва да го направят. На последното световно първенство с един шанс, с един гол Германия победи, въпреки че Аржентина имаше 2-3 чисти голови положения. Имат отбор, а от там нататък зависи как тимът ще помогне на Меси. Защото, ако само Меси помага, няма да стигне, нищп няма да направят. Но как отборът ще помогне на Меси да играе още по-добре, това вече е работа на треньора и футболистите. Много са факторите. Това е последната голяма възможност на Меси и му желая от все сърце да стане", сподели Стоичков в интервю за NOVA.

"Мисля, че тази година ще има големи изненади. Някои от фаворитите ще претърпят крах. Франция има много добър отбор и добър треньор. Мисля, че е един отбори с млади и опитни футболисти. Важно е колко ще са концентрирани. Французите са без Бензема, другото е горе-долу едно и също, но имат отбор с бая сила в атака. Двамата най-млади предполагам ще водят атаката. Те са футболисти, които струват много, много милиони. Като ги събреш тях двамата, става половин блок на АЕЦ Белене", продължи легендата.

"Германия стана е същата Германия от 2014 година. Португалия стана европейски шампион и сега не вярвам да стигне далеч, макар че има добър отбор. Белгия също има класен отбор, но и те няма да стигнат много далеч - четвъртфинал, горе-долу там. Испания имат добър и балансиран отбор. За мен няма аутсайдери на Световното. 32 отбора се готвят да станат световни шампиони. Може би една от изненадите ще е Перу. Всички се надяваме Мексико да продължи напред", завърши Камата с прогнозите си за Мондиала.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP