Христо Иванов отговори на Сечкова: Ще питам, докато Борисов не назове коя е Мата Хари

19 Януари 2021 | 08:45
1 коментара
Общество

Темата за близките до сърцето на премиера Бойко Борисов дами излиза вече отвъд личните и интимни отношения и се превръща в част от политическата битка. След отвореното писмо на Виолета Сечкова до съпругата на Христо Иванов, в което тя го го нарече "срам" и  определи "поведението му е позор за един съпруг и баща", естествено дойде отговорът и на самия Христо Иванов.

 

"Мой фейсбук статус е станал повод за отворено писмо на г-жа Виолета Сечкова. От всички възможни начини да реагирам, ще го направя с максималната сериозност, която темата всъщност изисква.

Това написа съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в своя Фейсбук профил.

Сечкова беше назначена за почетен консул на Южна Корея в Пловдив. Това разбуни духовете и имаше редица реакции в социалните мрежи.

"Има въпроси, които не могат да не бъдат задавани и теми, които не могат да бъдат оставяни да заглъхнат. Колкото и да са нелицеприятни понякога, да засягат лични животи, да имат несигурни основания…", пише Иванов. И изброява: за КТБ, за записите от "Яневгейт", за снимките в премиерската спалня и особено - за личността на "Мата Хари", както Борисов определи една красива дама, която го е посещавала.

"Или въпросите за записите от скандала Яневагейт, в които имаме една от най-пълните картини на мафиотското овладяване на съдебната власт и за отделните персони, които фигурират в тази енциклопедия на корупционната развала.
Или въпросите за записите и снимките от премиерската вила и особено ключовият - коя е така наречената от Борисов “Мата Хари”, която държи ключа към скандала с необяснимите количества пари и злато в премиерската спалня.
И прочее и прочее", изброява той.

И продължава: "На пръв поглед това са въпроси, които касаят живота и биографиите на различни хора. В дълбочина, обаче, става дума за това как се управлява България и особено за модела “Борисов”... 

На практика ние живеем в режим на изключително висока концентрация на лична и безконтролна власт в ръцете на Бойко Борисов, около когото има нещо като неформален султански двор, с фаворити и фаворитки (по собствените му признания пред чуждата преса), лобита, приятелски кръгове.
В резултат, за тези от нас, които не сме част от Борисовия султански двор, неговото съществуване и действия (от наше име и за наша сметка) се проявяват като заключения по откъслечна информация, като догадки по нелогични действия на властта, като изводи от неотговорени въпроси...

В човешки план, аз разбирам реакцията на засегнатите и на онези, на които не им харесва задаването на един или друг въпрос или фокусирането върху една или друга персона от кръговете около Борисов. Но тук не става дума за жени и мъже, майки и бащи, съпрузи и съпруги. Става дума за хора, които съзнателно са избрали да бъдат част от султанския двор, да го обслужват и да се ползват от облагите му. И това коства на всички не просто милиони, а ограбване на гражданското ни достойнство да имаме модерна държава и бъдеще в нея.

И, да, докато Борисов не излезе и не назове ясно коя е “Мата Хари” и докато нямаме прокуратура, която може да я разпита обективно за това как точно са се появили тези пари и злато в нощното му шкафче и откъде, този въпрос трябва да бъде задаван по всеки повод и на всеки, който може да има някакво отношение към него.

Считам това за свой дълг и ще продължа да го правя. Няма да е особено красиво, но е неизбежно, ако искаме да ликвидираме султаната и да си върнем републиката.
Аз нямам проблем да разкажа на синовете си защо съм задавал тези въпроси, но не знам как бих обяснявал мълчанието си", завършва Христо Иванов.

 

Постът на Христо Иванов е в отговор на отворено писмо на Виолета Сечкова до съпругата на Христо  Иванов, в което тя казва: "За мен семейството е най-голямата ценност. Така съм възпитана. Имам щастието да се радвам на три прекрасни деца и техния любящ баща. Г-н Иванов публикува в личния си фейсбук профил текст, съдържащ абсурдни клевети, илюстриран с моя снимка. Председателят на „Да, България“ си позволи в името на политически цели цинично да потъпче моята чест и ценностите на нашето семейство. И то го направи като страхливец - чрез внушения, без дори да се осмели да спомене името ми".

В разгара на този скандал се обади и сочената от някои меди за "Мата Хари" Христина Бобокова, съпруга на обвинаемия Пламен Бобоков.
"Благодаря на всички, които се вълнуват от семйството ми и интусиазирано отразяват нашата взаимна отдаденост, обич, щастие и сплотеност. Когато човек е млад лесно различава доброто от злото. С годините нещата се усложняват, а героите се преплитат, вятърътстава по-силен и винаги в лицето! Декларации и писма не са нужни, а интелигентността винаги върви с добро чувство за хумор. по-мъдрите ще разберат думите ми."Епицентър.бг

Добавени коментари

Хайде,няма нужда публикува:
19 Януари 2021 | 09:50
Фактът,че е допуснато около Премиер министъра да се разправят подобни истории,та и нищо да няма,е достатъчно.

Добавете Вашия коментар

TOP