Храни, рекламирани като здравословна диета, се оказаха изключително опасни за здравето

07 Май 2018 | 09:51
0 коментара
Любопитно

Любими на всичко бонбони, както и продукти, които се рекламират като част от здравословна диета, могат да увредят сърцето. Американско списание Time посочва 10 продукта, които нанасят най-големи щети на сърдечно-съдовата система.

Така че, например, експертите не препоръчват да ядете хамбургери. Според професора от Университета  Hofstra и шеф на кардиологията в Британската епископална болница Свети Йоан в Ню Йорк Регина Друз, наситените мазнини в съчетание с въглехидрати може да имат изключително негативно влияние върху здравето на сърцето. Освен това в много заведения за обществено хранене ингредиентите не винаги са от най-високо качество.

Високото съдържание на наситени мазнини притежават преработените меса и колбаси. Освен това, те съдържат огромно количество сол, както и в пицата. Освен в колбасите, вероятността се сблъскате с наситените мазнини е голяма в бисквитите и различни тестени изделия. 

С високо съдържание на захар може да се "похвалят" бонбоните, безалкохолните напитки и подсладените сокове. Изтъквани като част от здравословна диета зърнени закуски също са пълни с захар, като бисквитите и сладкишите.

Препържените ястия като пържените картофи съдържат ненаситени мазнини, които се образуват поради методите на приготвянето на храната. Проблемът с трансмазнините е наличен и при маргарина. 

Феновете на диетичните газирани напитки, като правило, компенсират липсата на сладост и започват да консумират повече калории. Освен това веществата в газираните напитки правят хората склонни към затлъстяване./Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP