Хотелите и къщи за гости в Банско и с. Баня останаха без места за Великден

22 Април 2019 | 17:37
0 коментара
Бизнес

Хотелиерите пък са подготвили атрактивни пакети, които освен празничен обяд и вечеря всеки може да участва в боядисването на яйца, месенето на козунаци и в приготвяне на агнешкото.

Иначе цените за Великден в курорта са в зависимост от категоризацията на хотела и предлаганите екстри. Например в къщите за гости, които също са предпочитани от туристите, нощувка и закуска струва  20-30 лева на човек.

В тризвездните комплекси цените на празничният пакет за три нощувки  започват от 120 лева на човек, а в четиризвездните цените са по- високи. Хотелиери споделиха, че цените са по- ниски в сравнение с цените през пиковия туристически сезон.

В разложкото село Баня пък легловата база е пълна на 100% за великденските празници.

По думите на кмета на населеното място Мария Юрганчева за празника се очаква селото да удвои жителите си, като се има предвид, че легловата база с която разполага селото е около 2 300, а отделно от това много жители очакват близки и роднини за празника.

Резервациите  са предимно българи, но се очакват и гости от чужбина. Юрганчева уточни, че  цените са приемливи и хотелиерите предлагат цени за всеки джоб.

В къщите за гости  цената за нощувка е 10-15  лева на човек, в  семейни хотели цената е 20- 25 лева на легло, а в луксозните хотели цените започват от 80 лева.

Кметът допълни още, че селото, което е утвърдено като балнеоложки център, привлича туристите най-вече с минералните извори и паметниците на културата – старата Римска баня.

Добавете Вашия коментар

TOP