Хотелиерите в Банско удариха гостите за Нова година с тридневни пакети от 750 до 3000 лв. без обяд и вечеря

27 Октомври 2017 | 07:57
1 коментара
Бизнес

Цени от 750 до 3000 лв. за тридневен пакет за новогодишните празници обявиха хотелиерите в Банско, за сравнение – това е около 3 пъти по-скъпо от редовните цени, валидни за месец декември. Цената за празничната вечеря се плаща отделно, като варира между 100 и 300 лв.

В най-масово търсените хотели, тези от категория три звезди, най-ниската цена, която може да се намери, е от порядъка между 750 и 950 лв. за двойна стая за пакет от три нощувки, или минимум 250 лева на нощ. Цената за тройна стая автоматично скача от 1200 докъм 1300 лева. Още по-нагоре са цените за наемане на студия. Там в зависимост от възможността за допълнително настаняване те са от порядъка на минимум 1400 лева при настаняване на трима души и около 1600 и нагоре при капацитет четирима души.

В четиризвездните хотели минималната цена на пакет тръгва от 950 лева и достига до 1050 лв. за двойна стая. Туристите, желаещи да се настанят в апартамент, трябва да платят доста повече, като едноспалните са на цени от около 1200 лева, а двуспалните – над 1600 лв.

В най-луксозните петзвездни хотели тридневният пакет е от порядъка на 1500 докъм 1800 лева за  едноспален апартамент и от 3000 лева й нагоре за апартамент с две спални.

В цените се включва само спане, закуска и ползване екстрите на хотела, но без обяд и вечеря. Отделно се заплаща новогодишната вечеря, цената на която зависи от категорията на хотела и от това колко степенно е менюто и кой ще се грижи за настроението на гостите – оркестър, певица или диджей. Минималната цена на човек за новогодишната вечеря стартира от 100 лева и достига до 300 лева.

Някои от хотелите са обявили и самостоятелно новогодишно парти за хлапетата, което също се заплаща допълнително. Родителите трябва да платят допълнително и за новогодишната вечеря за децата, като отстъпки от 50% има за деца до 11-12-годишна възраст, за останалите се плаща като за възрастни.

Немалка част от гостите на хотелите ще прекарат новогодишната вечер извън тях – по механите и ресторантите. Цените там също започват от 100 лв. и достигат докъм 150 лв. Някои от заведенията са заложили на оркестри в новогодишната нощ, а други – на програма с танцьори, музиканти и певци. Това, което според  ресторантьорите изкарва туристите извън хотелите, е менюто, тъй като по-голямата част от хората в бранша наблягат на традиционните бански ястия и мезета, както и на домашно приготвени туршии, които се харесват от гостите. Местните ястия са предпочитани и от чужденците, които са сред най-големите почитатели на механите, а и те търсят битова обстановка, а не блясъка на хотелските ресторанти.

„Както ние, така и колегите ни хотелиери се стараем да осигурим удобство и уют за гостите си. А и както е казал народът – за всеки влак си има пътници”, коментира Елена, собственичка на механа в Банско.

Въпреки високите цени много от хотелите вече са запълнени и нямат свободни места, в други са запълнени двойните стаи и студията, които са на най-изгодна цена.

От хотелиерския бранш в Банско не се ангажират с цифри, но по думите им базите на целогодишните хотели са запълнени вече на около 70%. За сезонните обаче, които тепърва ще стартират работа, от бранша споделиха, че информация е трудно да се даде.Струма

Добавени коментари

Банскалика публикува:
27 Октомври 2017 | 19:40
Еми да вие какво очаквате бе? Хотелиерите плащат ток, вода, отопление, туристически данъци, ддс, гориво и транспорт, застраховки, храна, консумативи, заплати, които постоянно растат, шоу програми за Нова година и още много неща. Кво виете вие като нищо не разбирате?

Добавете Вашия коментар

TOP