Хотелиерите и ресторантьорите в Банско обявиха: Резервациите за студентския празник вървят мудно, има спад с 30-40%

13 Октомври 2018 | 06:59
2 коментара
Бизнес

Хотелиерите и ресторантьорите в Банско вече обявиха пакетните цени за студентския празник, но към момента отчитат спад по отношение на резервациите в сравнение с миналата година. Офертите са за пакети от две и три нощувки. От бранша споделиха, че има много свободни места, въпреки че резервациите вече са започнали. Очаква се към края на октомври- началото на ноември да има най-голяма активност, още повече че по-голямата част от хотелиерите са обявили 15 ноември за крайна дата за заплащане на цялата сума за резервациите.

„Тази година като че ли резервациите вървят по-мудно. Миналата година по това време имаше много повече резервации. За студентския празник местата почти бяха изчерпани, а за Нова година специално при нас резервациите бяха на 100%. Сега сме под 50%. Аз работя с туроператори и оттам също отчитат 30-40% спад на резервациите в сравнение със същия период на миналата година. Очакваме към края на месеца, началото на другия да започнат по-активните резервации и да се надяваме, че ще успеем да напълним базите си. Иначе цените са почти същите както миналата година”, каза Георги Думанов – собственик на семеен хотел.

Собствениците на механи също отчитат по-мудни резервации към момента. Споделят, че това се дължи на атрактивните оферти, обявени от големите хотели, и факта, че в пакетите се включва и празничната вечеря. Иначе и тази година кувертите в механите в Банско ще варират около 30 лева.

Според бранша този 8 декември  няма да се различава от останалите и младежите ще се насочат именно към по-големите хотели, които са обявили доста добри цени. В най-висококатегорийните цените започват от около 140 лева нагоре, в зависимост от вида на стаята, броя на настанените и броя на нощувките. Специално за студентския празник настаняването в  апартамент в хотел излиза по-евтино, отколкото в двойна стая, но само при положение, че той е запълнен на 100 %.  Около 130 лева на човек, или 260 лева на стая трябва да платят студентите, ако изберат пакет с две нощувки и настаняване в двойна стая в  тризвезден хотел. В цената се включват закуски, празнична вечеря и ползване на някои екстри. При настаняване на минимум трима души в едноспален апартамент цената на човек варира около 115- 120 лева. В двуспален апартамент пък, но при шестима  настанени, цената на човек пада на около 100 лева.

Малко по-високи са обявените цени от четири- и петзвездните хотели, но и там настаняване в двойка стая излиза по-солено, отколкото в апартамент. Около 150 лева е пакетът с две нощувки и около 200 лв. за три нощувки в двойна стая, а в двуспален апартамент цената е около 135 лв. на човек при две нощувки и около 180 при три, но тя е при настаняване на шестима души. Тук също се включват закуска и празнична вечеря.

Около 70 лева на човек са обявените цени пък в семейните хотелчета при две нощувки. Там също се включва закуска и празнична вечеря. Някои от собствениците на такива обекти са обявили и вечеря по желание, като цената се увеличава с около 20 лева. Много от собствениците на по-малки обекти за настаняване са обявили и цени само за нощувки и те варират около 20 лева на човек на вечер. При този вид настаняване студентите празнуват навън – в дискотека или механа.Струма

Добавени коментари

Коце Дунин публикува:
16 Октомври 2018 | 10:35
Отпори го,скапо е!
Georgi публикува:
13 Октомври 2018 | 12:06
Вдигайте цените нали КМЕТА каза

Добавете Вашия коментар

TOP