Хотел „Рилец“ на фамилия Калъмбови в скандал, менте обяви го рекламират за 5-звезден лукс с компютърни графики

07 Август 2017 | 14:26
0 коментара
Общество

5-звезден луксозен хотел в парк „Рила“ с модерен дизайн, съчетан с удобство и комфорт, персонално обслужване, с отопляеми закрит и детски басейн, 3 вътрешни, 1 външно джакузи, сауна, турска баня, солариум, фитнес център, денонощно работещо казино, нощен клуб „Джулиани“, лоби бар, 3 ресторанта, 4 конферентни зали с капацитет до 280 човека, 24-часов румсървис, детегледачка по заявка, лекар на повикване, лимузини под наем, трансфер до летище, автобус по график за превоз до центъра на Благоевград и каквито още други екстри се сетите – реклами с такова съдържание от няколко месеца привличат погледите на хора, търсещи места за нощувка в близост до Рилския манастир. Всички те се отнасят до хотел „Рилец Резорт & СПА 5*“, който щедро се рекламира във всички популярни сайтове за хотелски резервации като Hotels.bg, Booking.com, turizamiotdih.com и др. Приложени са лъскави снимки на хотел „Рилец“ – с величествена и елегантна фасада, пред която се веят знамената на България и ЕС, просторни и модерни фоайета, бляскава рецепция, стилен ресторант и бесейни с трептяща от чистота вода.

Като допълнителен бонус пише, че суперлуксозният хотел е чисто нов – открит е на 25 май 2017 г. Явно единственият му проблем е, че все още говорещият 4 езика персонал не е напълно комплектуван, защото в Jobs.bg на 12 и 13 юли т.г. са обявени свободни позиции за администраторки, барманки, камериерки и готвачи. Фирмата, която ги набира, е и собственикът на хотел „Рилец“ – ЕТ „Фешън топ модълс – Димитрина Калъмбова“.

Запленен от цялото това многообразие на лукс, услуги и глезотии, човек несъмнено решава да види на какви цени му се предлага то, но се оказва, че първо трябва да си избере стаята – от икономична за 2-ма до луксозни апартаменти за 4-ма, общо 76 на брой. Стая обаче не може да бъде избрана, защото всичко е резервирано до 31 декември 2017 г. включително. Каквито и дати да поиска човек, електронният отговор е: „Нямаме наличност“. Същият е отговорът и при попълване на фиша за заявка, в който има дори въпрос кога е рожденият ден на детето, което ще отседне в хотела, та ако той съвпада с престоя му, вероятно да му бъде подготвен подарък или изненада.

Заинтригувани да видим как изглежда 5-звезден хотел, резервиран до края на годината, решаваме да отидем на място и там да проверим няма ли опция поне за една вечер да се насладим на Рила от хотелска стая в „Рилец“.

Откриването на хотела се оказва кауза пердута – сред няколкото указателни табелки по единствения път до и след Рилския манастир няма нито една с надпис „Хотел „Рилец“. По-късно разбираме, че това не е само проблем на 5-звездното бижу – игуменът на Рилския манастир епископ Евлогий търсел от собствениците на ресторанти и хотели по 40 лв. на табелка, защото земята е на Рилската света обител. Монаси редовно обикаляли района със списък в ръка и сваляли всички табели, които не си били платили наема. Още на другия ден някои от собствениците слагали нова табелка на същото място, водени от елементарната математическа сметка, че е по-евтино всеки месец да сменят табелката си, чиято цена е 4-5 лв., вместо да броят 40 лв. за попския рекет.

След няколко проби да питаме посетители на манастира знаят ли къде е хотел „Рилец“ най-после намираме нещо, което смътно напомня на лъскавите снимки от сайтовете. Всичко наоколо обаче е покрито с купчини строителни отпадъци, няма никаква зеленина. Няколко мъже и жени хапват, натрупали сандвичи върху един недовършен парапет, а семейство с три деца с недоумение оглежда сградата, в която видимо е дошло да се настани. Оказва се, че това действително е хотел „Рилец“, само дето той още е на ниво груб строеж, а хранещата се група е от благоевградчани, наети от Калъмбова за довършителните работи, каквито, по груба преценка, има поне за година и половина.

„Рилец“ се издига на мястото, където беше предишният едноименен комплекс, придобит от бившия военен комендант на Благоевград Методи Калъмбов с една от най-криминалните приватизационни сделки за обектите на някогашния „Балкантурист“.

През 2006 г. Калъмбов започва ремонт на старата сграда с разширение. Днес, 11 години по-късно, има още толкова много неща за довършване, отделно е обзавеждането, че едва ли хотелът ще бъде открит скоро. По построеното се вижда, че снимките в интернет на „завършения“ хотел всъщност са картинки от проекта му.

Лъжливите обяви на „Рилец“ са пуснати лично от дъщерята на Калъмбов – Димитрина, която преди 9 г. го купи от майка си заедно с „Ален мак”, „Бор” и „Рила”, плащайки за 4-те хотела невероятната сума от 8640 лв. Младата бизнес дама просто нямала търпение да приключи строителството и още в началото на годината решила да се изфука с бижуто в интернет, без да си дава сметка, че по този начин си прави лоша услуга – ако клиентът разбере, че веднъж вече са го измамили с празни обещания, той едва ли ще се върне втори път, коментират нейни познати.

„Рилец“ е само една малка брънка от мощния бизнес, с който се е нагърбила амбициозната г-ца Калъмбова. Освен за него тя се грижи за мениджмънта на хотелите „Ален мак“ и „Бор“, бутилира минерална вода и произвежда еленергия с МВЕЦ „Рилец“ в землището на Рилския манастир. По идея на баща й през 2010 г. тя трябваше да започне крайно належащия ремонт на хотел „Ален мак“, в който Методи Калъмбов планираше дострояване на 4 етажа над бившата дискотека „Джулиани“, модерен бизнес център с офиси, стъклени куполи навсякъде, ВИП етаж с ултрамодерни апартаменти, подземен паркинг и др., но всичките му грандиозни планове останаха на думи и проектът така и не тръгна. Това вероятно сериозно е разочаровало г-ца Калъмбова, която развали сватбата си с красив гръцки богаташ, за да може да се посвети на възкресението на  „Ален мак“ и връщането на някогашната му слава, когато бе перлата на „Балкантурист“ в Благоевград.

виж тук: https://www.amigostravel.eu/hotel-rilec-resert-rilski-manastir

източник: в.Струма/ВАНЯ СИМЕОНОВА

Добавете Вашия коментар

TOP