Хотел "Панорама" в Сандански става домакин на „Културен клъстер България“

15 Януари 2019 | 14:58
0 коментара
Култура

Сдружение „Културен Клъстер България“ кани съмишленици и потенциални партньори на среща-разговор в град Сандански на 25 януари от 11.00 ч. в конферентната зала на хотел „Панорама“.

На срещата гостите ще бъдат запознати с дейността и целите на Сдружението за подкрепа на регионалната и националната култура, като ще бъде представен опитът на други страни от срещите на екипи на Клъстера в Австрия, Германия, Франция, Испания, както и в ЮНЕСКО.

Сред основните приоритети на „Културен Клъстер България“, който работи по проект „Иновации и конкурентноспособност“ на Министерството на икономиката, са: предоставяне на информация в областта на културата, участие и осигуряване на достъп до програми и проекти, финансирани от Европейския съюз и/или други национални или международни донорски програми, организиране на изложения, конференции, фестивали и събития с културна насоченост, разработване и внасяне на предложения за актуализиране на нормативната база, регулираща културния сектор, насърчаване на мениджмънта в областта на изкуството и изграждане на мост между културата, бизнеса и институциите у нас и в чужбина.

Сдружението организира участия в регионални, национални и международни проекти и програми. Екипът е осъществил поредица от срещи с организации в страната и в чужбина, имащи сходен предмет на дейност, присъствал е на международни форуми, изложения, фестивали и панаири.

На събитието в Сандански членовете на Консорциума ще запознаят аудиторията със заложените дейности в проекта „Подкрепа за изграждане и укрепване на капацитета на Културен Клъстер България” и с направеното досега. Идеята е да се осъществи сътрудничество между Сдружението и регионалните културни институции, както и да се изградят партньорства с юридически и физически лица, представители на културния бранш в региона. Ще се запознаете и с условията за членство в Клъстера.

 

Срещата ще бъде на 25.01 2019 г. в конферентната зала на хотел „Панорама“ от 11.00  часа и ще премине при следния дневен ред:

1.  Запознаване с дейността и целите на „Културен Клъстер България“.

2.  Запознаване с работата по проект „Подкрепа за изграждане и укрепване на капацитета на „Културен Клъстер България“.

3. Дискусия в търсене на общи идеи и конкретни възможности в областта на регионалната култура и изкуство.

Входът и участието са свободни.

Добавете Вашия коментар

TOP