ХОРО ПО ВРЕМЕ НА КАРАНТИНА В ПЕТРИЧ: Ще бъдат ли наказани нарушителите?

10 Април 2020 | 13:25
0 коментара
Общество

Актове и наказания заради масово хоро в ромския квартал на Петрич.

Заради рожден ден компания се събрала да празнува на улицата, нарушавайки наложената мярка за социална дистанция. На веселото хоро имало и хора, които е трябвало да бъдат под домашна картина. 

Шестима с глоби заради хоро по време на карантина в Петрич

Хоротов ромския квартал се излъчвало на живо в интернет. Виждат го хората от община Петрич. И полицията прекъсва веселбата. Затвор заплашва младият мъж, който снима клипа с хорото. Трима от компанията са с актове, защото са нарушили домашната карантина. Още 7 са санкционирани. 

"Клипът с танците е пуснат в интернет в късния следобяд. На телефона, който е посочен за подаване на сигнали към местния кризисен щаб, се е обадил гражданин. Информацията веднага е подадена на служителите на МВР, които са се включили изключително бързо и адекватно", заяви зам.-кметът на града Владислав Коларов.

Глобиха семейство от Бургас с 600 лв., защото разхождали кучетата си в парк

Служителите на реда установили жители на квартала, които са играли хоро. В момента, в който научили, че е изпратена полиция, те се разбягали, разкри зам.-кметът. Установени са 7 от тях и са им съставени актове. На трима са повдигнати обвинения за нарушаване на домашната карантина. Един от тях е и задържан.

В Петрич правят всичко възможно да държат жителите на ромския квартал по домовете им. За жителите на града от малцинствата, които са по-слабо информирани, са осигурени медиатори, които да ги информират и напътстват. Един от тях е Силвия Янева.

"Това хоро е изключение. Не сме имали други такива инциденти до момента. Успявам да владеем ситуацията в квартала. Още когато се въведе извънредното положение, бяхме запознати със заповедите и мерките, които трябва да се взимат. Започнахме да ги разпространяваме и в квартала", споделя медиаторът. Тя обясни, че компанията е празнувала рожден ден на жена, която се намирала в Белгия.

Поставените под домашна карантина в Петрич са около 400 души. 

Добавете Вашия коментар

TOP