Холивудска табела посреща жители и гости на петричкото село Самуилово

19 Февруари 2018 | 15:27
0 коментара
Общество

От няколко дни на входа на петричкото село Самуилово е монтирана гигантска табела по подобие на прочутия квартал в Лос Анжелис – Холивуд.

„Идеята ни се роди през лятото, когато бяхме заедно на почивка с Георги Соилков, един от местните съветници, разказа кметът на селото Кирил Стоянов. Защо да не направим голям светещ надпис, който да посреща гостите – на броени километри от нас са границите с Гърция и Македония. И веднага стартирахме осъществяването на идеята. Взехме одобрението и на Общинския съвет в Петрич, както и всички разрешителни за поставяне на гигантската табела“, похвали се кметът Кирил Стоянов.

Необходимите за материали 3500 лева бяха събрани от дарители, предимно гастарбайтери родом от селото. Майсторите също работеха на доброволчески начала. Целият надпис "Самуилово" е дълъг 15 м, а буквите са високи по 1 м и широки - 0.70 м. Всяка буква е поставена върху отделен фундамент. Материалът за изработката е от алуминий. Отпред има и плексиглас, защото в буквите са светещи през тъмната част на денонощието.

"Около 100 човека се включиха в дарителската кампания. За около 1 месец събрахме средствата и за близо 2 месеца беше изграден надписът след разрешителните за поставяне. Надявам се да увеличим посещаемостта от туристи, от която никак не се оплакваме и досега, обясни Кирил Стоянов. Искаме по този атрактивен начин да посрещаме туристите и гостите си. Селото ни е известно с двата си язовира, с красивите водопади, през селището е пътят за най-високия връх в планина Беласица – Радомир (2029 метра). Тук е най-модерната зала по борба в община Петрич, единствената писта по мотокрос в общината и едно от най-добрите спортни съоръжнеия в региона – футболният стадион”, рекламира населеното място кметът Кирил Стоянов./Монитор/

Добавете Вашия коментар

TOP