Хиляди окупират Банско за фестивала „Банско Балкан Фест"

06 Септември 2018 | 11:44
0 коментара
Култура

 С „Банско Балкан Фест“ приключва фестивалното лято в курортния град, каза Георги Икономов, кмет на Община Банско, цитиран от "Фокус".

 „Фестивалът ще се проведе в периода от 6 до 8 септември в рамките на 3 дни за четвърта поредна година. И тази година сме разнообразили с гръцки изпълнител, който ще бъде и звездата на фестивала – Мелина Асланиду. Тя ще пее на 8 септември – в събота. Преди това – на 7 септември, на сцената ще излезе един много класически бих казал сръбски изпълнител от старата школа – Харис Джинович, който е познат на много от почитателите на сръбската музика, а на 6 септември Деси Слава ще открие фестивала. Мисля, че пак ще бъде много забавно и интересно. Имаме и идея догодина още повече да разнообразим фестивала, като включим и по-непретенциозни групи от Сърбия, Македония и Гърция, които да са в по-ранните часове като подгряващи групи“, уточни той.

Икономов обясни, че не става въпрос за големи звезди, но такива които представят точно специфичната музика, била тя македонска, гръцка или сръбска.

По думите му фестивалните вечери започват след 19.00 часа и продължават различно време. Кметът подчерта, че няма как да се определи сръбският или гръцкият изпълнител колко време ще пее, тъй като те не са с точно определен час, но по думите му обикновено пеят дълго време – по 2-3 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP