Хиляди любители на фолклора се събраха в Жеравна

18 Август 2019 | 10:01
1 коментара
Култура

Хиляди любители на народния фолклор се събраха днес в Жеравна на Международния фестивал на фолклорната носия “Скок във времето”, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Фестивалът се провежда за 12 път и ще продължи до неделя. Всички участници задължително са облечени във фолклорна носия, като мъжете може да са в национални и четнически облекла, както и в старинни военни униформи.

На проявата не се допускат предмети от съвремеността като фотоапарати, мобилни телефони, чанти и т.н. По традиция програмата започна с връчване на годишното отличие “Апостол на българщината” .

Приза за първи път бе връчен на жена – Екатерина Йорданова, председател на Съюза на транспортните синдикати в България.През целия ден фестивала бе огласян от народно веселие с различни музиканти, народни хора, песни и игри около големия огън./БГНЕС

Добавени коментари

Много интересно публикува:
18 Август 2019 | 13:47
"На проявата не се допускат фотоапарати,мобилни телефони,чанти...". А как и с какво снимахте оная мутра Цв.Цв.,която всячески се мъчим да забравим,а вие все ни го завирате в очите! Ама хайде стига вече,молим ви!

Добавете Вашия коментар

TOP