Хеликоптер, кучета и жандармерия търсят бандитите от Сапарева баня, един е задържан

09 Ноември 2017 | 12:15
0 коментара
Криминално

Пореден случай на взривен банкомат. Тази нощ престъплението е извършено в Сапарева баня. Престъплението е извършено в малките часове на нощта. Сигналът в полицията е получен в 03.30 часа. Банкоматът е монтиран в центъра на Сапарева баня.

Полицията е по петите на извършителите. Намерен е джипът на престъпниците. Обирджиите се крият в гората край село Боснек и спецполицаи претърсват района. Операцията е под ръководството на главния секретар на МВР Младен Маринов. 

Един от членовете на престъпната група, която тази нощ взриви банкомат в Сапарева баня, е задържан. Други трима се укриват в горски масив край село Боснек, съобщи главен комисар Младен Маринов. "След преследване, заградителни мероприятия, колегите са засекли автомобил и извършителите. Те са преминали през загражденията, минали са през дере на река и автомобилът им е аварирал. Имало е опасност за живота на полицаите. Един от извършителите е задържан, други трима се издирват", съобщи комисар Маринов.

Следови кучета, хеликоптер на Гранична полиция и жандармерия участват в спецакцията в района на село Боснек. На място са и специални части, тъй като се предполага, че извършителите са въоръжени и опасни.

Започна оглед на изоставения автомобил - джип БМВ Х5. По думите на главния секретар на МВР това са хората, които са отговорни за част от взривените банкомати. "Все още не може да се потвърди дали в автомобила е оставена задигната от банкомата сума пари и каква е тя", добави той.

Предстои разпит на задържания участник в обира. Полицията знае кои са другите три лица, които се крият в гората на Боснек. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP