Харчовете за "Свети Валентин" - почивка в чужбина, на кръчма с куверт...

14 Февруари 2019 | 13:18
0 коментара
Любопитно

Дълъг любовен уикенд в чужбина за 14 февруари би ни струвал поне 500 лева.

Най-често офертите включват между 2-3 нощувки, самолетен билет, както и трансфер между летището и мястото за настаняване.

Най-много предложения има за Париж, като те не предлагат нещо извън обичайното - осигурени са закуска и престой, но празнична вечеря липсва, пише "Монитор".

Търговците започват да примамват с оферти още в началото на новата година, а други увеличават намаленията седмица преди празника.

Повечето предложения имат и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро.

2 нощувки в тризвезден хотел в Барселона например излизат 280 евро. Към екскурзията е включена цялостна културна програма с посещения на музеи като Саграда Фамилия, Морския музей, както и Каса Мила, Аквариума и Зоологическата градина. Таксите, които ще дадем за тях обаче, не са включени в цената и ще трябва да предвидим поне още 100 евро отгоре само за 1 възрастен.

Не всички туроператори обаче предлагат оферти за почивка в чужбина, независимо дали поводът е Трифон Зарезан или Св. Валентин.

"За февруари нямаме толкова голямо търсене, по-скоро за Великден в чужбина", коментират от голяма туристическа агенция пред изданието. Най-много предложения могат да се намерят за Св. Валентин у нас както в спа, така и в планински дестинации като Пампорово.

Туроператорите препоръчват резервациите да се правят бързо.

Средната цена за двама възрастни в български курорт е наполовина спрямо чужбина и за 2 нощувки е 230 лв. единствено с включена закуска. Две нощувки в двойна стая в Девин със закуска ще излязат 220 лв. Ако сме в стая „де лукс“ с полупансион, цената ще скочи на 312 лв. При същите условия в Пампорово ще дадем 220 лв., а ако сме в студио - 247 лв.

Решим ли да спестим пари и да заведем половинката на ресторант, то най-скъпо е в София.

Там кувертите са от 40 до 100 лв. на човек. Менюто включва предястие, основно, както и десерт, който най-често е торта. На повечето в него няма напитки, но предлага запомнящи се подаръци и преживявания като специални бонбони и шоколад. В голяма част от столичните заведения куверт няма, за да може да се привлекат повече клиенти, които решават в последния момент да празнуват навън. По-съобразителните предлагат и вегетариански вариант на менюто си със зеленчуци с квасен хляб.

Във Варна кувертът не излиза повече от 50 лв. В морската ни столица много от заведенията са се отказали да искат куверт, но тези, които все пак държат на аванс, предлагат същите условия. И в двата града празникът излиза най-евтино в механите, където кувертът е 20 лева. Влюбените обаче трябва да внимават при избора, защото на места е предвидена и жива музика с певица, но цената за нея не е включена към куверта.

В Пловдив и Бургас цените са сходни - между 30-40 лева куверт, като на места можем да си донесем алкохол от вкъщи. В други заведения предлагат още по-евтин вариант - за 10 лева ще може да пием вода и чаша червено вино.

Добавете Вашия коментар

TOP