Хапвайте череши за разтоварване

23 Май 2018 | 00:02
0 коментара
Любопитно

Ако не сте от хората, склонни да спазват диета, черешовото разтоварване е точната алтернатива за вас. Смята се, че симпатичният костилков плод произлиза от Индия, където се среща и един от най-полезните сортове череши – ацерола, изключително богати на витамин С и А.

Освен че са изключително вкусни, черешите са и много полезни. Основната причина е, че съдържат хранителни елементи като калий, мед, манган, фосфор, калций, бета каротин, витамини В1, В2, В6 и Е. Но може би най-полезната им съставка се нарича антоцианин – растителен пигмент, който действа като противовъзпалително средство, освен това укрепва съединителната тъкан, като по този начин предотвратява появата на бръчки.
Черешите имат ниско съдържание на мазнини и белтъчини, богати са на лесно усвояеми захари (фруктоза), заради което са и чудесно средство за пречистване на организма от натрупани токсини.

Изберете от три варианта

Това е и така нареченото моноразтоварване, тъй като по време на целия период се приема само един вид плод – в случая череша. То е меко и щадящо за организма и може да продължи от една седмица до 30 дни – в зависимост от желаните резултати и здравословното състояние на човек.

Като метод за детоксикация, моноразтоварването много успешно изчиства от организма токсините и отровите и помага на тялото да се саморегулира и излекува. Много бързо и лесно ще ви помогне да подобрите цялостното си здравословно състояние, да повишите тонуса си, да балансирате нервната си система и да редуцирате теглото си.
При първия вариант може да редувате през 2 часа плодове и чайове, като максималната доза на черешите е един килограм на ден. Количеството е такова, за да се получи т. нар. ацидоза, при която тялото се пренастройва и започва да разгражда всичко ненужно и несвойствено за организма. Периодът за разтоварване е не по малко от 1 седмица, като може да достигне 21 дни.

Вторият вариант е да се консумират неограничено количество череши, но е препоръчително да се изпива и не по-малко от 1,5 литра вода на ден. Добре е 15 минути преди всеки прием на череши да се изпива по една чаша вода.

Следвайте режима не повече от седмица.

Ако изберете третия вариант, трябва да консумирате между 1,5 и 2 литра сок от череши на ден, като на всеки два-три часа да изпивате по 200-400 мл от сока. Друга възможност е сутрин, обед и вечер да се изпиват по 500 мл сок. Следвайте тази схема между 5 и 21 дена. / Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP