Гърция ще плаща за настаняването на туристите под карантина

02 Юни 2020 | 15:06
0 коментара
Общество

Гърция ще поеме разходите по настаняването на всеки турист, който даде позитивни проби за COVID-19 по време на престоя си в страната. Това заяви говорителят на правителството в Атина Стелиос Пецас пред журналисти, пише Kathimerini.

„Правили сме го преди и ще продължим да го правим“, каза говорителят по време на брифинг. „Очакваме много по-малко случаи (на коронавируса), надяваме се да няма никакви“, допълни той и отбеляза, че гръцкото правителство очаква епидемиологичната обстановка в Европа, откъдето идват повечето туристи, да се подобри съществено в близките дни. „Нашата цел е да осигурим максимална безопасност за жителите и посетителите“.

- Реклама -

Все още не е ясно дали правителството ще плаща и за лекарствата и храната на заразените туристи. Подобен план беше обявен и от Кипър по-рано. Очаква се Гърция да отвори границите си за международни полети от 29 страни, включително от България, на 15 юни като така туристите ще могат да влязат на територията на страната без да има нужда от тест за COVID-19 или принудителна карантина.

Ниският брой на смъртните случаи в Гърция – 179 починали – се дължи на добрите мерки за безопасност, които властите са взели навреме, заявиха от Министерството на здравеопазването. По-рано в Гърция бяха отворени началните училища, хотелите, откритите кина и басейните.

Добавете Вашия коментар

TOP