Гърция отваря хотелите за BG туристи в понеделник

14 Юни 2020 | 15:35
0 коментара
Общество

Гърция е готова да посреща туристи при строго спазване на здравните норми. Приоритетно отварят от утре сухопътната граница с България, която е сред страните с ниска активност на вируса.

Хотелите предлагат по-ниски цени за пакет престой повече от седмица,съобщават туроператорите, цитирани от БНР.

В последна подготовка за старта на туристическия сезон са сезонните хотели в Гърция, които от утре приемат първите си туристи. Хотелите отварят врати след проверка и разрешение от здравните власти. На входа на всеки туристически комплекс задължително се поставя сертификат, че са взети всички предпазни мерки съгласно здравните изисквания.

В пълна готовност са и летищата в Атина и Солун за посрещане на първите полети с туристи. Безпрецедентни са мерките за социална дистанция. Туристите на летищата ще се посрещат от медицински екипи, като пристигащите от страни с все още висок праг на заразяемост ще се тестват на летището.

България е сред приоритетните страни за влизане в Гърция без тест и карантина. От сухопътните граници Гърция отваря за свободно движение от утре само граничните пунктове с България за сега, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Собствениците на къмпинги в Северна Гърция са доволни от резервациите, като основните им клиенти  са българи и румънци.

“Приоритет на Гърция е безопастността на почиващите”,  съобщи от остров Санторини премиерът Мицотакис.

Хотелиерите от гръцките острови също очакват от утре първите туристи от чужбина и обещават “без компромис да спазват предпазните мерки”.

Добавете Вашия коментар

TOP