Гърция ограничи влизането на чужди граждани без ясна цел на пътуването

23 Март 2020 | 14:01
0 коментара
Общество

Гърция въвежда ограничения за влизане на чужди граждани без ясна цел на пътуването, съобщиха от Гранична полиция.

По информация на гръцките гранични власти, на българо-гръцките  гранични пунктове  за влизане в Република Гърция няма да се допускат чужди граждани без ясна цел на пътуването. Ще се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за товарни автомобили. Трафикът на камиони на ГКПП Кулата, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Илинден е нормален.

 На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. От  19.03.2020 г. за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите гранични пункта с Турция. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Засега не е преустановено преминаването на българските товарни автомобили.    

На границата с Република Сърбия на ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука трафикът е нормален за товарни автомобили. По информация от сръбските гранични власти, на двата пункта се преустановява пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки. Ще се пропускат само хуманитарни и товарни камиони, които ще бъдат конвоирани на тяхна територия. Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево трафикът е нормален. На влизане в РС Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево. На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево – ГКПП Деве баир. Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.

На границата с Румъния на ГКПП  Русе-Дунав мост и ГКПП Видин-Дунав мост трафикът е интензивен. На ГКПП Дуранкулак, ГКПП Силистра и ГКПП Оряхово трафикът е нормален.  От  14.03.2020 г. румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни.

Добавете Вашия коментар

TOP