Губернаторът В. Сарандев блокира чрез АС изграждането на нов тенис комплекс на Бачиново

01 Април 2017 | 08:45
0 коментара
Общество

Административен съд – Благоевград да отмени като незаконосъобразно решението на благоевградските общински съветници за изграждане на тенис комплекс в парк Бачиново, това е поискал областният управител Валери Сарандев.

Преди месец с 33 гласа „за” местният парламент даде съгласие да се образуват два нови парцела край алеята за местността Бачиново: единият с площ 7384 кв.м за тенис кортове, а вторият от 4208 кв.м – за озеленяване. Искането бе от „Тенис клуб – Благоевград“ с председател Йордан Цветанов, който е и зам. директор на ПМГ „Акад. С.П. Корольов”.

Мотивите на губернатора са, че теренът, в който са разположени двата нови парцела, е с предназначение за озеленяване, помпена станция и трафопост. Съгласно Закона за устройство на територията озеленените площи, които представляват публична собственост, не могат да бъдат продавани, преотстъпвани, обременявани с вещни тежести, както и да бъдат използвани за други цели. По същия закон не може да се променя предназначението на съществуващи озеленени площи или на части от тях в урбанизираните територии, реализирани съгласно предвижданията на утройствените планове. Промяна на предназначението се разрешава само след обществено обсъждане, каквото не е направено, мотивира становището си В. Сарандев.

Той върнал решението за преразглеждане от ОбС, но местният парламент не го е направил в законовия 14-дневен срок.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP