Губернаторът Б. Михайлов стопира конкурсите за управители на общинските дружества „Стройкомтранс“ и УВЕКС - Сандански

15 Април 2016 | 21:44
0 коментара
Общество
Губернаторът Б. Михайлов стопира конкурсите за управители на общинските дружества  Стройкомтранс  и УВЕКС - Сандански

Областният управител Бисер Михайлов стопира процедурата за провеждане на конкурс за избор на управители на общинските дружества „Стройкомтранс” и УВЕКС в Сандански.

Със своя заповед губернаторът Б. Михайлов е стопирал решението на Общинския съвет в Сандански в частта, с която те дават съгласие и възлагат на кмета Кирил Котев да сключи анекс към договора на настоящия управител на „Стройкомтранс“ инж. Иван Симеонов, чийто договор изтича на 26 май, да заема длъжността до встъпване на новоизбрания управител.

В мотивите на губернатора е посочено, че решението е незаконосъобразно, тъй като не е прието с поименно гласуване, с което е нарушена процедурата. Това решение е в противоречие на Наредбата за реда за учредяване на търговски дружества и за упражняване правата на собственост в търговските дружества.

Вторият мотив на областната управа е, че не са посочени критериите за оценка на бизнес програмите за на кандидатите за управител на „Стройкомтранс” и УВЕКС, с който пропуск е нарушена формалната процедура по избор на управители на едноличните търговски дружества с общинско участие.

Заповедта на областния управител Б. Михайлов подлежи на прегласуване на редовно или извънредно заседание в 14-дневен срок от вчера. Вариантите са два: със свое решение Общинския съвет да отмени старото си решение и да прегласува отново с поименно гласуване за сключване на анекс към договора на настоящия управител вИ. Симеонов, и второто - да гласува критерии за оценка на бизнес програмите на кандидатите за управител на двете общински дружества.

Председател на 7-членната временна комисия по приемане на заявленията на кандидатите за управител на „Стройкомтранс” и УВЕКС е съветникът Николай Шаламандов. До 3 май е срокът за подаване на заявления за участие в конкурса за управител на „Стройкомтранс”, до 13 май е срокът за подаване на заявления за управител на УВЕКС.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP