Гришо започна с победа в Париж

01 Ноември 2018 | 17:04
0 коментара
Спорт

Поставеният под №9 Григор Димитров започна отлично кампанията си в тенис турнира от сериите “Мастърс” в Париж с чиста и качествена победа (особено предвид обстоятелствата) над Роберто Баутиста Агут – 7:6 (10), 6:4 за 1 час и 34 минути игра.

Григор изигра несравнимо по-силен двубой от тези във Виена и Пекин, като бе доста по-солиден на свое подаване и за разлика от преди, този път двойните му грешки (6) не водеха до критични ситуации на корта. Той завърши с 13 аса и 54% вкаран първи сервис, както 78% успеваемост при вкарано първо подаване и 49% второ (71% и 55% за Баутиста Агут). Въпреки че мачът се изигра на най-бързия в турнира корт номер 1, заради стила на Баутиста Агут се получаваха продължителни разигравания, по-типични за бавни настилки, но обикновено в тях доминираше именно Димитров.Следващият му противник на осминафиналите в Париж ще бъде Марин Чилич, след като петият в схемата снощи спечели без да блести откриващия си мач в турнира срещу Филип Колшрайбер. Миналата година Григор отпадна именно в 3-ия кръг след тежък трисетов двубой с Джон Иснър, а в исторически план няма победа на този етап от “Мастърс”-а във френската столица. През 2012-а той като квалификант отпадна във втори кръг от Хуан Монако, а в следващите пет поредни си участия не можа да прескочи осминафиналите.

Ако победи Марин Чилич, едва за втори път през втората половина от сезона Димитров ще играе четвъртфинали, след като това до момента се случи единствено на “Мастърс”-а в Монреал.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP