Гришо смачка испанец за третата си победа в Лондон

18 Ноември 2017 | 06:49
0 коментара
Спорт

Григор Димитров разби испанеца Пабло Кареньо-Буста с 6:1, 6:1 в последния си мач от група „Пийт Сампрас” на финалния за годината турнир на ATP в Лондон. Така най-добрият български тенисист записа трета победа в английската столица и завърши първи в групата. Утре вечер от 22:00 часа българско време Димитров ще играе полуфинал срещу американеца Джак Сок. Победата днес му донесе нови 200 точки за световната ранглиста. Пабло Кареньо-Буста, който загуби от австриеца Доминик Тийм в миналия кръг, участва в надпреварата като заместник на сънародника си Рафаел Надал, отказал се заради проблеми с коляното след загубата от белгиеца Давид Гофен на старта.

Гришо започна безапелационно с гейм на нула в своя полза, а веднага след това проби подаването на съперника, като дори не му даде точка. Кареньо-Буста все пак взе първа точка при 40-0 за Димитров в третия гейм, спечелен отново от българина. След нов и при това затвърден пробив резултатът стана 5:0. Едва тогава испанецът успя да спечели един гейм при свое подаване. Гришо продължи да играе с лекота и затвори първата част при 6:1.

Вторият сет стартира с третия в срещата пробив на сметката на Димитров, след което Буста взе медицински таймаут заради проблем с дясното коляно. Гришо затвъри пробива и направи нов такъв след два пропуснати шанса и реализиран трети за 3:0. И петото спечелено подаване на съперника бе затвърдено от българина за 4:0. Буста взе пак успя да прекъсне серията от пет поредни гейма за Григор и намали резултата на 4:1, но Гришо отново спечели подаването си за 5:1 и бе само на гейм от успеха в мача. Той дойде след шестия пробив на Димитров за 6:1 в този сет.

Евентуално класиране за финала при победа и утре срещу Джак Сок ще изкачи Григор Димитров на третото място в световната ранглиста.

ГРИГОР ДИМИТРОВ – ПАБЛО КАРЕНЬО-БУСТА 6:1, 6:1

БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP