Гришо обърна Сок и е на финал в Лондон

19 Ноември 2017 | 00:21
0 коментара
Спорт

Григор Димитров обърна американеца Джак Сок с 4:6, 6:0, 6:3 във втория полуфинал на финалния турнир на ATP в Лондон и ще спори утре за трофея с белгиеца Давид Гофен, който по-рано сензационно изхвърли фаворита Роджър Федерер след 2:6, 6:3, 6:4.

Българинът започна повече от добре с 40-0 в първия гейм, но допусна изравняване. Димитров все пак спечели подаването си, а след две непредизвикани грешки на Сок във втория получи два шанса за пробив и се възползва при втория. Гришо затвърди пробива за 3:0. Американецът продължи да греши и Димитров имаше възможност за втори пробив, но не успя да го реализира. Сок взе за първи път свое подаване, а веднага след това върна пробива от началото и го затвърди, изравнявайки резултата до 3:3. Двамата спечелиха следващите си подавания, а в деветия гейм Гришо допусна четвърта двойна грешка в срещата и даде шанс на Сок за пробив. Американецът се възползва и поведе за първи път в мача, а след това на свое подаване не сгреши и взе сета с 6:4.

Вторият сет протече повече от категорично в полза на Григор Димитров, който спечели първия гейм, а след това веднага регистрира пробив и го затвърди. Българинът направи нов пробив и дръпна с 4:0, а до края на частта не даде никакъв шанс на съперника да се съвземе. Димитров спечели сета с чистото 6:0 и изравни резултата в срещата, взимайки и психологическо преимущество преди решителната трета част.

Заключителният сет започна изключително равностойно, като двамата печелеха подаванията си трудно в първите седем гейма. След тях Гришо водеше с 4:3 и получи няколко възможности за пробив в осмия гейм. Българинът се възползва и взе подаването на американеца, за да поведе с 5:3 и да се окаже само на гейм от класиране за финала.

Гришо цяла седмица играе невероятен тенис и стигна до полуфинала след три победи в група „Пийт Сампрас”, а една от тях бе срещу достигналия вече финала Давид Гофен с 6:0, 6:2 за малко над час. Димитров има 6 победи от мача с Гофен досега, но отстъпва с 1-3 при срещите си с Джак Сок до момента на ниво ATP. Американецът е в серия от три успеха над българина, след като загуби от него единствено в Стокхолм през 2014 година. След това Сок спечели на два пъти през 2015 година – на Ролан Гарос и в Монреал, а през настоящия сезон победи Григор в Индиън Уелс.

ГРИГОР ДИМИТРОВ – ДЖАК СОК 4:6, 6:0, 6:3

Добавете Вашия коментар

TOP