Григор Димитров с два полуфинала днес

06 Януари 2018 | 08:39
0 коментара
Спорт

Доста натоварена ще бъде съботата  за българската звезда в тениса Григор Димитров. Световният №3 ще трябва да изиграе два мача в един ден на турнира от категорията АТР 250 в Бризбън (Авл). Както е известно, 26-годишният хасковлия е полуфиналист и на сингъл, и на двойки.

Домакините вече обявиха програмата, като според нея Григор Димитров и местният любимец Ник Кирьос ще спорят за място на финала не преди 6:00 часа българско време на централния корт "Пат Рафтър Арена". Преди тях там ще играят Алекс де Минор и Райън Харисън, който си партнира с Григор в турнира на двойки.По-късно Григор и американецът трябва отново да излязат на корта за мача си на двойки срещу поставените под №1 в схемата Хенри Континен (Финландия) и Джон Пиърс (Австралия). Този двубоя е насрочен на корт №1, като ще започне не преди 7,30 часа наше време.

Григор Димитров е шампион в Бризбън за 2017 година, а на двойки вече за четвърти път е на полуфинал (2013, 2014 и 2016). Интересното е, че в два от тези случаи българинът отпада след негово отказване или такова на партньора му заради контузия. И два пъти обаче травмите бяха доста съмнителни, тъй като и двамата продължаваха да играят соло в следващия турнир. Сега такъв сценарий също не е изключен предвид натоварената програма на Димитров и Харисън.

Добавете Вашия коментар

TOP