Грандиозен скандал по трасето Сандански - София: Кметът Ан. Тотев пречи на изпълнението на Лот 4 на АМ Струма, държи се като местен феодал, блокира с полиция пътя на камионите на Агромах

04 Март 2015 | 19:35
1 коментара
Общество

Грандиозен скандал ,предизвикан от кмета на Сандански Андон Тотев е на път да взриви напрежение между държавата и местната власт в Пиринско, съобщава Struma.com.

Тотев е на път да опропасти изграждането в срок на на Лот 4 на автомагистрала Струма. От дни санданския градоначалник използва полицията, за да спре достъпа на машините на фирмата изпълнител Агромах до трасето на магистралата. На всеки километър Тотев е поставил патрулни автомобили ,които не допускат камионите на фирмата да минават през пътища, част от републиканската пътна мрежа в община Сандански.

Мотивът на кмета е, че камионите на фирмата ще разрушат второстепенните пътища, докато работят по магистралата. За да стигнат до трасето, обаче работниците на Агромах трябва да минат по въпросните пътища. Собственикът на Агромах Методи Бачев, когото заварихме на работното трасе днес, бе меко казано бесен: "Това, което прави кметът на Сандански е престъпление, наричам го самоуправство, затова, ще сезирам Окръжния прокурор.и министъра в оставка В. Вучков. Случаят е докладван на премиера Бойко Борисов и на министър Лиляна Павлова, които само преди дни минаха оттук, заявявайки, че пътят трябва да бъде извършен в срок.

Участъкът и работа по него се наблюдават лично от тях така, че Тотев е решил да се опълчи на държавността и да ни попречи да направим пътя в срок", каза силно ядосан Методи Бачев, като допълни: "Той се държи като местен феодал, използва полицията като частна собственост, това обаче няма да остане ненаказано. Агромах работи навсякъде в страната ,на подобно поведение се натъкваме за първи път.

Безобразие, ние дадохе обещание, че след като изградим Лот 4 на магистрала Струма в указания срок ще поправим и всички пътища, по които сме минали, това явно кметът не го устроива. Какво иска да провали изграждането на магистралата и да превърне населението в заложник на ниските му страсти, няма да му се получи", каза още Бачев.

Факт е, че Агромах пое сериозен ангажимент за няколко месеца да изгради участъка заради сериозното забавяне по проекта ,което максимално изнерви населението. Така, че кметът на Сандански е обявил война на Агромах, но и на хората в района.

Добавени коментари

Ангел маринов публикува:
05 Март 2015 | 16:26
Независимо дали строят магистрали или извършват друга дейност тежките камиони разбиват пътищата. Не знам случай да са възстановявали. Ако има това е изключение. Новопостроените И новоремонтираните пътища са некачествени.

Добавете Вашия коментар

TOP