Грандиозен празник в симитлийското евросело Черниче: Традиционен курбан на кукерската група на Николай Аспарухов - "Талайката" с участието на Краси Радков, Камелия, Константин и....

16 Август 2016 | 20:15
0 коментара
Общество
Грандиозен празник в симитлийското евросело Черниче: Традиционен курбан на кукерската група на Николай Аспарухов - Талайката с участието на Краси Радков, Камелия, Константин и....

Един истински българин, живеещ в Испания, не спира да пази традициите на кукерството. Николай Аспарухов от евросело Черниче всяка година се прибира в България задължително 2 пъти - единият за подготовка на „Сурва” и вторият за кукерския банкет на групата, който предстои тази събота. Николай и негови приятели се опитват да съхранят и продължат традициите от своите деди, бащи и да ги предават на децата си. Фолклорът, ушиването на козите кожи, обичаите, които съпътстват празниците, са едно от най-важните неща в живота на младите организатори на празника.

Грандиозен празник за хората от евросело Черниче и цялата община Симитли организират ръководителят на кукерската група в селото Николай Аспарухов "Талайката" и бизнесменът съсобственик на Агромах Методи Бачев.

Поводът е традиционният курбан на кукерската група. Тази година Бачев, който има корени в село Черниче, и Аспарухов искат да превърнат курбана в голям празник за всички.

Поканени са любимецът на народа Краси Радков, Шкумбата, Камелия Константи, Румяна Попова, фолк певицата Сара и духов оркестър, които ще се грижат за доброто настроение на присъстващите.

Изненади и всенародно веселие очакват село Черниче и всички, които желаят да се включат.

Николай Аспарухов и всички негови съмишленици и приятели, които ценят фолклора и българщината, канят всички обичащи традициите, които община Симитли не спира да пази, да дойдат и да се насладят на празничната програма, този петък 19 август от 19:00 часа в училищния двор в село Черниче.

Добавете Вашия коментар

TOP