Гранд дамата на алпинизма и туризма в Разлог Ирина Климова навърши 90 години

22 Ноември 2019 | 17:07
0 коментара
Хайлайф

Ирина Климова, гранд дамата на алпинизма и туризма в град Разлог, преди броени дни достигна поредния връх, този път не планински, а житейски – навърши 90 години.

Член на БТС от младежките години, преминала курсове за инструктор по туризъм, алпинизъм и планински спасител. Изкачила много върхове, обходила всички родни планини, преминала по най-дългия маркиран пешеходен туристически маршрут в България – от Ком до Емине. Първата жена-алпинист в Благоевградска област, катерила наравно с мъжете. Трасетата, по които е минавала, алпинистите наричали „маршрутите на Климова”. Сред основателите и дългогодишен председател на единствения в страната женски туристически клуб, основан през 1984 г..

В Деня на християнското семейство, три поколения туристки се събраха да отпразнуват юбилея на първата председателка на Клуб „Планинарка”, да й засвидетелстват своята обич, признателност и благодарност. По повод 35 годишнината от основаването му, Ира бе удостоена с почетен диплом за водеща роля в създаването на клуба, за заслугите й в популяризирането и принос за развитието на туризма в гр. Разлог./Пирин прес/

Добавете Вашия коментар

TOP